De cryptomarkt heeft het zwaar dit jaar, met afgelopen week een versnelde daling, na het instorten van cryptoplatform Terra.

De bitcoin zakte op 12 mei even weg onder de 27.000 dollar, maar stabiliseerde daarna op een niveau van ongeveer 30.000 dollar.

Het niveau van ongeveer 27.200 dollar is volgens technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies van groot belang voor de bitcoin, zo schrijft ze in een maandag verschenen analyse.

Op het moment dat de bitcoin voor een langere periode onder het steunniveau van iets meer dan 27.000 dollar zakt, ligt de weg open voor een verdere daling van zo’n 40 procent naar een niveau van 18.300 dollar, aldus Stockton.

Foto: StockCharts.com

Volgens Stockton zijn de vooruitzichten voor de bitcoin op de middellange en de lange termijn momenteel negatief, terwijl het momentum op de korte termijn 'neutraal' is.

Positief bekeken kan de bitcoin bij een stabilisatie op de huidige niveaus opleven, als beleggers weer enthousiaster worden over risicovollere beleggingen zoals cryptomunten. Een opmars richting de 39.000 dollar is dan mogelijk, voordat er nieuwe weerstand optreedt.

De bitcoin is sinds het bereiken van het recordniveau van 69.000 dollar afgelopen november met 57 procent gedaald. Daarbij verdampte er 700 miljard dollar aan marktwaarde voor de belangrijkste cryptomunt.

LEES OOK: Ik verhuisde mijn cryptobezit van handelsplatform Coinbase naar een offline USB-apparaat: zo werkt dat