De bitcoin verloor in de nacht van maandag op dinsdag wederom fors aan waarde. De belangrijkste digitale munt was dinsdagochtend zo’n 22.500 dollar waard. Een dag eerder zakte de bitcoin ook al flink.

Beleggers vrezen hogere rentetarieven van de Amerikaanse Federal Reserve vanwege de hoge inflatie. Cryptomunten worden gezien als risicovolle investeringen en wanneer de rente stijgt kiezen veel beleggers ervoor om minder risico te nemen.

Er spelen ook problemen bij cryptobedrijven die ervoor zorgen dat investeerders mogelijk vertrouwen verliezen. Cryptobank Celsius Network bevroor maandag alle transacties, naar eigen zeggen vanwege “extreme marktomstandigheden”.

‘Bitcoin binnen 24 maanden naar $100.000’

Sommigen zien juist kansen in het huidige beleggingsklimaat, zoals Anthony Scaramucci, de topman van vermogensbeheerder SkyBridge Capital. In een interview op de Amerikaanse tv-zender CNBC beschreef hij de huidige koersdaling van de bitcoin als een koopkans.

Scaramucci verwacht dan ook dat de bitcoin een ommekeer zal maken, om in de komende 12 tot 24 maanden op te rukken naar de 100.000 dollar per munt, zo zei hij tegen CNBC.

Zijn bedrijf heeft daar alvast op voorgesorteerd door meer crypto te kopen. “Met extra geld dat in onze fondsen komt, hebben we meer bitcoin en ethereum gekocht”, aldus Scaramucci.

Ook met indirecte beleggingen in crypto hoopt hij op een mooi rendement. “We hebben een privébelang in FTX. FTX doet het erg goed, het wint marktaandeel en is een winstgevend bedrijf”, zei Scaramucci, verwijzend naar de cryptobeurs die wordt gerund door de 30-jarige cryptomiljardair Sam Bankman-Fried. 

Lees ook: De bitcoin heeft geen toekomst als betaalmiddel, zegt jonge cryptomiljardair Sam Bankman-Fried 

Hoewel Scaramucci gelooft in de “enorme opwaartse kracht” van bitcoin en ether – mede door de “robuuste ontwikkelingen die gaande zijn in Web3” – kan hij weinig kwijt over een mogelijke ondergrens. Het is “onmogelijk” om de dieptepunten voor bitcoin en ethereum te voorspellen, aldus de vermogensbeheerder.

LEES OOK: Hoe cyberaanvallen en NFT-zwendel hebben bijgedragen aan de terugval van de cryptomarkt