• De huidige malaise op de cryptomarkt voelt ‘normaal’ aan, volgens topman Peter Smith van cryptobedrijf Blockchain.com
  • Smith verwacht dat cryptobetalingen binnen 5 jaar breed zijn ingeburgerd, zei hij tijdens de conferentie Money20/20 in Amsterdam.
  • Hij raadt particuliere beleggers aan 1 tot 2 procent van hun vermogen in crypto aan te houden.
  • Lees ook: Hoe cyberaanvallen en NFT-zwendel hebben bijgedragen aan de terugval van de cryptomarkt

Voor de cryptomarkt is 2022 een dramatisch zwak jaar. De bitcoin, veruit de grootste cryptomunt, is sinds de start van het jaar ruimschoots gehalveerd. Toch is topman Peter Smith van handelsplatform blockchain.com niet bezorgd of verbaasd.

“Dit voelt voor mij als ‘gewoon'”, zei Smith deze week bij de fintechconferentie Money20/20 in Amsterdam. “Het is bijna geruststellend.”

De zogenoemde cryptowinter, die in november 2021 startte, duurt al meer dan zes maanden. Smith verwacht dat de markt de komende negen tot twaalf maanden nog wat verder zakt.

Anders gezegd: 2022 wordt geen jaar waarin je makkelijk kunt scoren met beleggen in cryptomunten. Wie zich daar zorgen over maakt, zou z’n cryptobezit moeten verkopen, vindt Smith. “Je moet er niet gestrest van raken.”

Tegelijk ziet Smith bij Blockchain.com geen sterke verkoopbewegingen. "Onze klanten zijn niet extreem zwaar geraakt."

Mede-oprichter en CEO Peter Smith van Blockchain.com. Foto: Blockchain.com

Voor een doorsnee particuliere belegger raadt hij aan zeer voorzichtig om te gaan met de blootstelling aan crypto: steek maximaal 1 tot 2 procent van je vermogen in cryptovaluta, is zijn vuistregel.

Zelf houdt Smith liefst 90 procent van zijn beleggingen in cryptovaluta aan, maar dat acht hij dus niet verstandig voor een doorsnee particuliere belegger.

Voor de komende vijf jaar blijft Smith optimistisch over de mogelijkheden van crypto: betalingen met cryptovaluta worden volgens de topman van Blockchain.com gemeengoed.

Handelsplatform Blockchain.com werd in 2011 opgericht en heeft naar eigen zeggen meer dan 37 miljoen gebruikers. Volgens Smith verwerkt zijn bedrijf ongeveer een derde van alle bitcointransacties.

LEES OOK: Deze cryptohandelaar legt uit waarom hij 70% van zijn vermogen in ether heeft gestoken en de rest in contanten aanhoudt