Euforie bij bezitters van bitcoin. De belangrijkste cryptomunt ter wereld bereikte vrijdagmiddag een nieuwe recordhoogte van 4.889 dollar.

Niemand weet hoe het verder gaat. Wie gelooft in de potentie van de digitale munt die via computernetwerken buiten overheden om wordt beheerd, moet volgens Henry Blodget van Business Insider vooral het daadwerkelijke gebruik van bitcoin in de gaten houden.

Bekijk de Video waarin Henry Blodget ingaat op de laatste ontwikkelingen rond bitcoin »

Je kunt er dus een langetermijnvisie op na houden, gericht op de mogelijkheden van de blockchaintechnologie waar bitcoin en andere cryptomunten mee werken.

Maar er zijn ook specialisten die met een speculatieve blik kijken naar de waanzinnige koerssprongen van bitcoin en andere cryptomunten. Medio augustus schreef Sheba Jafari, hoofd technische analyse van zakenbank Goldman Sachs bijvoorbeeld dat de “vijfde golf” (een cyclische koersbeweging) de bitcoin tot 4.827 dollar kon stuwen.

Dat punt heeft bitcoin vrijdag dus overschreden!

Maar let op: Jafari schreef vervolgens dat na deze piek een correctie de munt weer naar onder de 3.000 dollar kon brengen, met een koersdaling van meer dan 37 procent dus.

Bitcoin

Foto: Goldman Sachs

De komende weken gaan we zien wat de voorspellingen van de analist van Goldman Sachs waard zijn.