Bij de lancering van de bitcoin in 2009 was de belofte dat de belangrijkste cryptomunt als een alternatieve vorm van geld kon fungeren, los van overheden en centrale banken. De vraag is echter of die belofte waargemaakt kan worden.

In de online talkshow Business Insider Live: Crypto! betoogde monetair econoom Paul Metzemakers dat de bitcoin, maar ook andere cryptomunten, het niet gaan redden om te fungeren als een vorm van breed geaccepteerd geld.

Bekijk het videofragment waarin Paul Metzemakers ingaat op de kansen van de bitcoin om daadwerkelijk als geld te gaan functioneren voor een breed publiek.

Op donderdag 23 juni keken meer dan 10.000 live mensen naar de nieuwe editie van de online talkshow Business Insider Live: Crypto! Uitzending gemist? Kijk hier de hele uitzending terug!

Onder leiding van presentator Joost Hoebink lieten tafelgasten Lucas Wensing (CEO van cryptovermogensbeheerder AMDAX), Patricia Bogaerts (Fem-Invest) en Krijn Soeteman (wetenschapsjournalist, auteur van onder meer Cryptovaluta voor Dummies) hun licht schijnen over de actuele stand van zaken op de cryptomarkt en slimme beleggingsstrategieën.

Hoofd beleggingsstrategie Ralph Wessels van ABN AMRO MeesPierson ging in op de recente marktontwikkelingen en de relatie tussen cryptovaluta en aandelenmarkten.

Analist Bert Slagter benoemde de cryptomunten die volgens hem echt toekomst hebben en trader Elroy Heisterkamp van Het Crypto Huis lichtte toe waar zijn voorkeuren op dit moment liggen.

Business Insider Live: Crypto! wordt mede mogelijk gemaakt door LiteBit. Schrijf je via deze actielink in bij Litebit en ontvang een welkomstbonus van €15 om direct te kunnen beginnen met handelen. *

*Je ontvangt de €15 welkomstbonus binnen 10 dagen, alleen bij gebruik van onze actielink. Je dient de volledige verificatie (KYC) bij onze partner voltooid te hebben, zoals beschreven in de actievoorwaarden.

De actie loopt tot 15 juli 2022.

Business Insider Live: Crypto werd live uitgezonden vanuit de Amsterdamse studio van Steam My Event, een full-service technisch videoproductiebedrijf gericht op alle vormen van livestreaming. Lees meer.

LEES OOK: Wanneer heeft de aandelenmarkt zijn dieptepunt bereikt? ‘Kijk naar de bitcoin’, zegt beursgoeroe Mark Mobius