Tijdens het recente streaming event Business Insider Live: Crypto! kwam ook de positie van de bitcoin in Europa aan bod.

Momenteel wordt op Europees niveau gewerkt aan regelgeving rond cryptomunten. Een recent voorstel om cryptomunten met een hoog energieverbruik te verbieden, haalde het afgelopen maart niet. Dit voorstel vormde een bedreiging voor de bitcoin.

Teunis Brosens, hoofdeconoom Digital Finance and Regulation bij ING, gaf tijdens de paneldiscussie aan dat het in zijn optiek onverstandig zou zijn, als de Europese Unie alsnog overgaat tot een verbod op de bitcoin, zoals China heeft gedaan.

“Als je dit zou doen, zou alle cryptodienstverlening rond de bitcoin naar buiten de Europese Unie verhuizen. Dan worden Europeanen dus gedwongen om buiten de EU te gaan”, aldus Brosens.

Bekijk hier het videofragment waarin onder meer de positie van de bitcoin in Europa wordt besproken:

 

Bekijk hier het hele event!

Business Insider Live: Crypto kwam tot stand in samenwerking met LiteBit. Op het Nederlandse platform kun je op een veilige en gemakkelijke manier bitcoin en meer dan 60 andere cryptovaluta kopen en verkopen. LiteBit werkt met verschillende betaalmethoden, zoals iDeal en creditcard. Er is ook een app. Lees hier meer!

Business Insider Live: Crypto werd live uitgezonden vanuit de Amsterdamse studio van Steam My Event, een full-service technisch videoproductiebedrijf gericht op alle vormen van livestreaming. Lees meer.