Tijdens de cryptocrash van de eerste helft van 2022 zijn de twee grootste cryptomunten allebei hard gedaald. De bitcoin daalde iets minder dan 60 procent en ether, de cryptomunt die bij het Ethereum-platform hoort, ging ruim 70 procent onderuit.

Maar welke van deze twee heeft op de lange termijn het meeste potentieel, de bitcoin of het Ethereum-platform?

Tijdens de online talkshow Busines Insider Live: Crypto! was dit één van de vragen waar experts op ingingen. CEO Lucas Wensing van cryptovermogensbeheerder AMDAX koos ondubbelzinnig voor de bitcoin.

Bekijk het videofragment om te zien waarom Wensing meer risico’s ziet voor Ethereum dan voor de bitcoin (tweede deel van het fragment)

Op donderdag 23 juni keken meer dan 10.000 live mensen naar de nieuwe editie van de online talkshow Business Insider Live: Crypto! Uitzending gemist? Kijk hier de hele uitzending terug!

Onder leiding van presentator Joost Hoebink lieten tafelgasten Lucas Wensing (CEO van cryptovermogensbeheerder AMDAX), Patricia Bogaerts (Fem-Invest) en Krijn Soeteman (wetenschapsjournalist, auteur van onder meer Cryptovaluta voor Dummies) hun licht schijnen over de actuele stand van zaken op de cryptomarkt en slimme beleggingsstrategieën.

Hoofd beleggingsstrategie Ralph Wessels van ABN AMRO MeesPierson ging in op de recente marktontwikkelingen en de relatie tussen cryptovaluta en aandelenmarkten.

Monetair econoom Paul Metzemakers gaf zijn ongezouten mening over de kansen van de bitcoin als betaalmiddel.

Analist Bert Slagter benoemde de cryptomunten die volgens hem echt toekomst hebben en trader Elroy Heisterkamp van Het Crypto Huis lichtte toe waar zijn voorkeuren op dit moment liggen.

Business Insider Live: Crypto! wordt mede mogelijk gemaakt door LiteBit. Schrijf je via deze actielink in bij Litebit en ontvang een welkomstbonus van €15 om direct te kunnen beginnen met handelen. *

*Je ontvangt de €15 welkomstbonus binnen 10 dagen, alleen bij gebruik van onze actielink. Je dient de volledige verificatie (KYC) bij onze partner voltooid te hebben, zoals beschreven in de actievoorwaarden.

De actie loopt tot 15 juli 2022.

Business Insider Live: Crypto werd live uitgezonden vanuit de Amsterdamse studio van Steam My Event, een full-service technisch videoproductiebedrijf gericht op alle vormen van livestreaming. Lees meer.

LEES OOK: Wanneer heeft de aandelenmarkt zijn dieptepunt bereikt? ‘Kijk naar de bitcoin’, zegt beursgoeroe Mark Mobius