De waarde van de bitcoin gaat zakken tot zeker 8.000 dollar. Dat denkt Scott Minerd, de belangrijkste beleggingsstrateeg van de Amerikaanse vermogensbeheerder Guggenheim.

“Als je consequent onder de dertigduizend dollar blijft, dan is 8.000 dollar de ultieme ondergrens”, vertelde Minerd maandag in een interview met CNBC. “Ik denk dat er heel veel ruimte op de bodem is voor crypto’s, zeker nu de Amerikaanse centrale bank de teugels weer strakker aantrekt.”

De bitcoin, ’s werelds grootste cryptomunt in marktwaarde, zweeft al wekenlang rond de 30.000 dollar. Dit terwijl de bitcoin in november 2021 nog bijna 69.000 dollar waard was. De (zoveelste) crash van de bitcoin drukt de hele cryptomarkt, die in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen.

Volgens Minerd is de bitcoin de “kanarie in de kolenmijn”. Hij wijst op de vele cryptovaluta die momenteel “in elkaar zakken” zoals tether, TerraUSD, luna, sol en ether. “Laten we eerlijk zijn: de meeste cryptovaluta zijn geen valuta, het is troep. Het overgrote deel van crypto is gewoon rotzooi.”

Minerd denkt wel dat grote crypto’s zoals de bitcoin en ether de huidige slechte marktomstandigheden overleven. Maar hij denkt niet dat een van deze twee dominant zal blijven.

De beleggingsstrateeg wacht naar eigen zeggen nog op de komst van een nog belangrijkere en invloedrijke token. Minerd vergelijkt het huidige crypto-ecosysteem met de dotcombubbel van rond de eeuwwisseling.

“De echt dominante crypto hebben we nog niet gezien”, zegt Minerd. “Het juiste prototype moet nog verschijnen.”

LEES OOK: Waar ligt de bodem voor de bitcoin? De oprichter van een cryptobedrijf voorspelde eerdere pieken en dalen opvallend nauwkeurig – dit denkt hij nu