Beleggers hebben afgelopen week per saldo 3,6 miljard dollar aan cryptobeleggingen weggehaald bij Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld. Dat blijkt uit data samengesteld door databureau Nansen. 

Klanten hebben voor 8,8 miljard dollar aan beleggingen verkocht, terwijl de aankopen op Binance 5,1 miljard dollar bedroegen. Netto betekent dit een uitstroom van 3,7 miljard dollar, aldus Nansen. 

Ondanks de aanzienlijke uitstroom van cryptovermogen heeft Binance nog steeds ongeveer 59 miljard dollar aan beleggingen, blijkt uit de gegevens die Nansen uit Decrypt haalde. 

Topman Changpeng Zhao van Binance, ook wel CZ genoemd, leek zijn schouders op te halen over de uitstroom van beleggingen.

“We zagen vandaag enkele opnames”, tweette CZ dinsdag. “We hebben dit eerder gezien. Sommige dagen hebben we veel netto opnames; sommige dagen hebben we veel netto stortingen. Business as usual voor ons.”

Zijn tweet volgde kort na een door Binance opgelegde tijdelijke stop op verkopen van de stablecoin USDC door klanten. Dit is een cryptomunt die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Binance liet woensdag weten dat verkopen van USDC weer mogelijk zijn. 

Wel waarschuwde topman Zhao in een memo voor medewerkers dat hij verwacht dat de “komende maanden onrustig zullen zijn”, meldde persbureau Bloomberg woensdag.

“Een historisch moment breekt aan, nu de gevolgen van de val van FTX voor een schokgolf zorgen in de cryptosector, maar Binance is financieel veilig genoeg om een verdere daling van de markt te overleven”, gaf Zhao aan.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is ondertussen een onderzoek gestart naar Binance, omdat de cryptobeurs niet aan de witwasregels zou voldoen. Persbureau Reuters meldde deze week dat er binnen het openbaar ministerie in de VS onenigheid is over de bewijskracht van het onderzoek. Het is dus lang niet zeker dat Binance ook daadwerkelijk wordt aangeklaagd.

LEES OOK: De CEO van Binance legt in een memo van 6.000 woorden uit wat zijn principes zijn en hoe hij de grootste cryptobeurs ter wereld leidt