Bill Gates is de op één na rijkste mens ter wereld, met een geschat vermogen van ruim 100 miljard dollar. Gates werd multimiljardair als mede-oprichter van Microsoft, maar begin deze eeuw verlegde hij de focus in zijn leven door zich te richten op goede doelen.

Daarbij legt Gates de nadruk op grote problemen in de wereld op het gebied van gezondheid en milieu.

Via de Bill & Melinda Gates Foundation wil Gates grote stappen maken bij het bestrijden van ziekten als malaria. Gates is ook van plan na zijn dood zijn gehele vermogen te reserveren voor goede doelen en dit niet door te sluizen naar z’n kinderen.

Samen met zijn vrouw Melinda heeft Gates in totaal omgerekend al zo’n 40 miljard euro van zijn fortuin weggegeven aan goede doelen, volgens de vakuitgave The Chronicle of Philanthropy. Maar door zijn fortuin slim te beleggen behoort hij toch steevast tot de club van rijkste mensen ter wereld.

Vanaf september is op Netflix een driedelige documentaire te zien getiteld Inside Bill’s Brain. Het portret over Gates is gemaakt door Davis Guggenheim, die ook de regisseur was van de klimaatdocumentaire An inconvenient truth.

Hieronder kun je alvast de trailer van de documentaire over Gates zien, die Netflix donderdag heeft gelanceerd.

Lees ook op Business Insider

Lees meer over Bill Gates: