• Bill Gates is vorig jaar onder druk teruggetreden uit het bestuur van Microsoft.
  • De multimiljardair zou een ongepaste, romantische relatie hebben gehad met een medewerkster.
  • Bill en zijn vrouw Melinda Gates maakten onlangs bekend te gaan scheiden na 27 jaar huwelijk.

Bestuursleden van Microsoft zouden vorig jaar hebben besloten dat Bill Gates zich moest terugtrekken uit het bestuur. Hiertoe werd besloten nadat een affaire van Gates met een vrouwelijke medewerkster van het bedrijf aan het licht was gekomen, schrijft The Wall Street Journal.

Volgens bronnen ging het om een ongepaste, romantische relatie tussen de multimiljardair en de medewerkster.

Gates maakte vorig jaar bekend uit het bestuur van het door hem opgerichte bedrijf te stappen. Naar eigen zeggen deed hij dat om meer tijd te hebben voor filantropie. Wel bleef hij betrokken als adviseur van de bestuursvoorzitter.

De bestuursleden huurden in 2019 een advocatenkantoor in om de relatie te onderzoeken, nadat een andere medewerker van Microsoft in een brief beweerde dat Gates en de vrouw jarenlang een seksuele relatie hadden gehad.

Gedurende het onderzoek zouden sommige leden hebben besloten dat het niet langer gepast was voor Gates om aan te blijven als bestuurslid. De Microsoft-oprichter zou zijn opgestapt voordat het onderzoek was afgerond.

Affaire van 20 jaar geleden

Een woordvoerder van Microsoft bevestigt aan de krant dat in de tweede helft van 2019 melding is gemaakt van een intieme relatie die Gates in het jaar 2000 zou hebben geïnitieerd met een medewerkster van het bedrijf. Een bestuurscomité heeft de melding vervolgens met behulp van een extern advocatenkantoor onderzocht.

De woordvoerder van Gates bevestigt aan de Amerikaanse krant dat de multimiljardair bijna twintig jaar geleden een affaire zou hebben gehad. Zijn beslissing om zich terug te trekken uit het bestuur zou daar echter volledig los van staan.

Gates en zijn vrouw Melinda lieten eerder deze maand weten na een huwelijk van 27 jaar te gaan scheiden. Ze hebben naar verluidt geen huwelijkse voorwaarden getekend, maar verdelen hun vermogen van bijna 150 miljard dollar met een scheidingscontract.

Lees meer over Bill Gates: