• Jennifer Gates (25) is het oudste kind van filantropen Bill en Melinda Gates.
  • Gates krijgt later slechts “een minuscuul deel” van haar vaders vermogen.
  • Zo ziet het leven eruit van Jennifer Gates, die het aardig doet als springruiter en geneeskunde studeert.

Bill Gates en Steve Jobs vochten sinds de jaren 80 een prachtig en fel gevecht uit om de titel ‘Koning van de techwereld’.

Vandaag de dag herhaalt de geschiedenis zich. Tenminste, een soort van.

De dochters van beide wereldvermaarde techleiders – de 25 jaar oude Jennifer Gates en de 23-jarige Eve Jobs – zijn concurrenten van elkaar bij het paardrijden.

Net als Jobs, doet Gates het aardig als springruiter: ze heeft als duizenden dollars prijzengeld opgehaald.

Zo ziet het glamoureuze leven van Jennifer Gates eruit:


De oudste dochter van Bill en Melinda Gates, Jennifer, zag het levenslicht op 26 april 1996. Ze heeft een jongere broer en zus, Rory en Phoebe.

Bron: Pascal Le Segretain / Getty Images

Bron: Entrepreneur


Hoewel hun vader de oprichter van Microsoft is, mochten de kinderen slechts een beperkt aantal uren per dag achter de pc. Jennifer Gates mocht pas vanaf haar 14de een eigen smartphone.

Bron: Flickr/Daveynin

Bron: Entrepreneur


Jennifer en haar broer en zus gingen naar dezelfde school als hun vader, de privéschool Lakeside High in Seattle.

Bron: Yana Paskova / Stringer / Getty Images

Bron: Business Insider


Gates rondde in 2018 haar studie biologie af aan de Stanford-universiteit. Ze ging er een jaar tussenuit om zich te focussen op de paardensport. Nu studeert ze verder aan een 'medical school'. De kinderarts uit haar jeugd inspireerde haar om de geneeskunde in te gaan.

Bron: Thibault Camus/AP Images

Bron: Horse Network


Ze rijdt al paard sinds haar zesde. Een van haar favoriete paarden is Alex. "Het is een ontzettend lief dier, makkelijk in de omgang, heel snel en vol zelfvertrouwen. Ik ben dol op hem", vertelde ze aan de website van de Amerikaanse paardensportbond in november 2017.

Bron: Gustavo Caballero / Stringer / Getty Images

Bron: Noelle Floyd Style, Sidelines News


Om Jennifer te steunen in haar passie, kocht vader Bill een stuk grond in Wellington, Florida, een hotspot voor vermogende ruiters. De krant The Miami Herald wist te melden dat Bill 37 miljoen dollar neerlegde voor verschillende percelen vlak bij het landgoed van Laurene Powell Jobs, de weduwe van Steve Jobs.

Bron: Nati Harnik/AP Images

Bron: The Daily Mail, The Real Deal, The Miami Herald, Business Insider


Jennifer Gates reed wedstrijden tegen Eve Jobs – dochter van – en andere bekende springruiters, zoals Michael Bloombergs dochter Georgina, Jessica Springsteen, de dochter van Bruce Springsteen, en Destry Spielberg, de dochter van Steven Spielberg.

Eve Jobs. Bron: #EquineHour/Youtube

Bron: Business Insider, Business Insider


Jennifer vertelde aan Horse Network dat haar studie en het bijwonen van springwedstrijden haar leven 'een beetje druk maakt'. "Maar ik houd van beide."

Al Bello / Getty Images

Bron: Horse Network


Ze heeft nog tijd over om te reizen. Haar Instagram staat vol met foto's van haar bezoekjes aan onder meer Koeweit, Spanje en Australië.

Bron: Gustavo Caballero / Stringer / Getty Images

Bron: Instagram


Bill Gates vindt het belangrijk dat zijn kinderen hun eigen pad in het leven kiezen. In 2011 zei hij tegen The Daily Mail dat zijn kinderen elk een 'minuscuul deel' van zijn rijkdom krijgen. "Het betekent dat ze hun eigen boontjes moeten doppen", zei Gates.

Bron: Susan Walsh/AP

Bron: The Daily Mail, CNBC, Forbes


Ze heeft net haar eerste jaar afgerond aan de Icahn School of Medicine at Mount Sinai in New York. Gates zei in maart tegen The Chronicle of the Horse dat al jaar colleges online zijn vanwege de coronapandemie.

Bron: Pascal Le Segretain / Getty Images

Bron: Horse Network


Volgens de New York Post hebben haar ouders in 2017 een appartement voor haar gekocht vlak bij haar medische school. Prijskaartje: 5 miljoen dollar.

Jennifer en Melinda Gates. Foto: Dimitrios Kambouris / Getty Images
Jennifer en Melinda Gates. Foto: Dimitrios Kambouris / Getty Images

Bron: New York Post


In januari 2020 maakte Gates haar verloving bekend met de Egyptische springruiter Nayel Nassar. Hij studeerde ook aan Stanford. "Ik kan niet wachten om de rest van ons leven met jou te leren, groeien, lachen en van elkaar te houden", schreef Gates op Instagram.

Foto: Alexis Anice/ALeA / Contributor
Foto: Alexis Anice/ALeA / Contributor

Bron: Forbes Middle EastBusiness Insider


Gates en Nassar zijn beiden lid van de Paris Panthers, een springruiterteam dat is opgericht door Gates. In 2019 eindigden ze als negende bij het springconcours Global Champions League.

Foto: Europa Press Entertainment/Europa Press via Getty Images
Foto: Europa Press Entertainment/Europa Press via Getty Images

Bron: CNN


Gates wil net als haar ouders haar rijkdom gebruiken om anderen te helpen. "Ik ben geboren in een enorm geprivilegieerde situatie", zei Gates onlangs in een interview met Sidelines Magazine. "Ik wil die kansen gebruiken en ervan leren om te ontdekken waar ik een passie voor heb, om zo hopelijk de wereld een beetje mooier te maken."

Foto: Shutterstock Rex for EEM
Foto: Shutterstock Rex for EEM

Bron: Business InsiderSidelines Magazine


Lees meer over Bill Gates: