Bill Gates en Warren Buffett zijn dikke vrienden. 25 jaar al zelfs. Maar ze leerden pas recent van elkaar dat ze allebei fan zijn van nieuwe meubels uitproberen.

Gates weet nog precies op welke dag hij Buffett voor het eerst ontmoette: 5 juli 1991. Dat klinkt een beetje gek, maar de reden is simpel. Het was namelijk een erg rare, ongemakkelijke ontmoeting. “Op het eerste gezicht zijn we niet gemaakt om vrienden te zijn”, schrijft de Microsoft-oprichter op zijn blog Gates Notes. “Ik ben een technologie-nerd en hij is een investeerder die nooit e-mail gebruikt.” Dus Gates geloofde er niet in toen zijn moeder de twee aan elkaar wilde voorstellen op een feestje. Maar toen het tweetal eenmaal aan de praat raakte, was Gates meteen gegrepen. “Hij stelde me vragen [over Microsoft]  die niemand ooit eerder had gesteld.”

Ook in zijn recentste blogpost komt de vriendschap tussen de twee weer aan bod. Gates was namelijk in Omaha voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van de legendarische Buffet die als bijnaam ‘het orakel van Omaha’ heeft.

De vergadering is een soort ‘Woodstock voor kapitalisten’, typeert Gates en er is altijd veel te doen. “Maar Warren en ik vinden altijd een moment om aan te klooien met een paar potjes bridge of rond te rijden door de showroom met een golfkarretje.” En verdomd, elk jaar doet Gates in een blogpost uit de doeken wat de twee schatrijke topmannen nu weer uitgevreten hebben.

Voor dit jaar viel de keus op matrassen testen.

Warren Buffett is de eigenaar van de Nebraska Furniture Mart, een ‘supersuccesvolle megawinkel’. En dus gingen de heren liggen op meerdere bedden om te kijken of het een kansrijke investering zou kunnen zijn.

“Ik denk dat deze beter is dan waar ik thuis op slaap”, zegt Gates op een gegeven moment. Buffett sluit zich bij hem aan: “Als ik jou was zou ik nooit met computers rommelen als ik in deze positie kon verkeren…”

Lees ook op Business Insider