e-HRM is een van dé voorbeelden die laten zien dat we in ons dagelijks leven niet meer zonder automatisering kunnen. Ofwel: human resources management (HR) online. Verlof vraag je als werknemer makkelijk aan via een app en maandelijks belandt je loonstrook gewoon in je inbox. Handig, zo’n digitaal personeelssysteem.

De HRM-software zorgt voor meer effectiviteit in je bedrijf en je haalt direct een hoop druk weg bij HR. De HR-manager hoeft zich niet meer bezig te houden met terugkerende, simpele taken, maar kan zich richten op de strategische planning. Hoe kan het bedrijf bijvoorbeeld meer uit zijn werknemers halen?

Er zijn namelijk véél taken binnen HR die in meer of mindere mate geautomatiseerd kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan een digitaal personeelsdossier aanleggen, werving en selectie of de salarisadministratie. Door voor deze technologie te kiezen, kun je simpel je HR-afdeling versterken en/of besparen op loonkosten. Daarnaast heb je minder kans op menselijke fouten én voldoe je altijd aan de laatste wetgeving vanuit de overheid.

Personeelssysteem kiezen

Een HRM-systeem implementeren gaat makkelijker dan je wellicht denkt. Heb je een globaal idee van wat je met e-HRM wil bereiken, dan kun je een keuze gaan maken uit verschillende aanbieders. Voor het Nederlandse mkb hebben we alvast een selectie gemaakt. Dit is wat ons betreft de meest interessante HRM-software voor 2024:

De beste HRM-software van 2021: