De Franse bestuursvoorzitter en CEO van luxegoederenconcern LVMH, Bernard Arnault, hoorde gisteren heel even bij een speciale club: hij was de derde persoon op aarde met meer dan 100 miljard dollar (89 miljard euro). Inmiddels is zijn vermogen weer gezakt naar 96,8 miljard dollar.

Desondanks is Arnault nog wel de rijkste Europeaan. Wil hij Bill Gates en Jeff Bezos voorbijstreven dan moet hij nog flink wat sparen. Gates heeft een vermogen van 106 miljard dollar, omgerekend 95 miljard euro, en Jeff Bezos zijn vermogen wordt geschat op 119 miljard dollar, omgerekend 106 miljard euro.

Arnault is al sinds 1984 CEO van een bedrijf dat nu onderdeel uitmaakt van LVMH. Slechts vijf jaar later was hij al de baas van het moederbedrijf. De luxeproducent exploiteert niet alleen Louis Vuitton, maar ook koffermerk Rimowa, Christian Dior, champagnemakers zoals Dom Perignon en horlogier TAG Heuer.

In totaal hangen er meer dan 70 merken onder LVMH, dat vorig jaar maar liefst 53 miljard dollar aan omzet behaalde. De onderneming is de grootste producent van luxe producten.

Vier van de vijf kinderen van Arnault maken deel uit van het bedrijf. Zijn dochter Delphine is de gedoodverfde opvolger en werkt nauw met haar vader samen als vice-president van LVMH.

Lees meer over miljardairs: