Warren Buffett heeft met zijn investeringsfonds Berkshire Hathaway voor het eerst aandelen van Amazon gekocht. Dat vertelde de beleggingsgoeroe aan CNBC.

Buffett vermeed in het verleden aandelen van technologiebedrijven omdat hij ,,het verdienmodel en de markt niet goed genoeg begreep”.

“Ik heb Amazon vanaf het begin in de gaten gehouden en ik denk dat wat Jeff Bezos heeft bereikt bijna een wonder is”, zei Buffett in 2018. “Het probleem is, als ik denk dat iets een wonder is, ben ik geneigd niet mijn geld erop te zetten.”

Buffett zegt dat hij nu ,,een fan” van Amazon is en noemt zichzelf een idioot omdat hij de aandelen niet eerder heeft gekocht. Overigens heeft hij die niet persoonlijk aangeschaft, maar een van zijn medewerkers. Berkshire Hathaway voegde Apple pas in 2016 aan zijn portefeuille toe. Momenteel is het belang 50 miljard dollar waard.

Amazon heeft een sterk begin van het jaar achter de rug. De webwinkelgigant verdubbelde zijn winst ruimschoots in het eerste kwartaal, vergeleken met een jaar geleden.

Lees meer over Warren Buffett: