• Beleggingsapp Peaks heeft 5 miljoen euro groeigeld opgehaald bij twee Nederlandse investeringsfondsen.
  • Ook nemen de geldschieters de aandelen van investeerder Rabobank over, die het platform begin juli in de etalage zette.
  • De nieuwe kapitaalinjectie wil Peaks gebruiken voor het bereiken van een bredere doelgroep in Nederland en Duitsland.

Beleggingsplatform Peaks heeft 5 miljoen euro opgehaald bij de Nederlandse investeerders Haerlem Capital en Rithmeester, zo maakte het bedrijf deze week bekend.

De geldschieters nemen daarnaast de aandelen van investeerder Rabobank over. De grootbank investeerde in vijf jaar tijd naar verluidt zo’n 27 miljoen euro in de fintech en had 80 procent van de aandelen van het bedrijf in handen.

Met Peaks kunnen klanten beleggen met hun wisselgeld. Elke bankafschrijving wordt afgerond naar de volgende euro. Koop je een kop koffie van 2,60 euro, dan gaat 40 cent automatisch naar je beleggingsrekening. Ook is het mogelijk om een vast bedrag per dag, of per maand, opzij te zetten. Het platform telt naar eigen zeggen meer dan 130.000 actieve klanten in Nederland en Duitsland.

Rabobank gaf begin juli aan van zijn investering in Peaks af te willen. Volgens het FD zou de concurrentie van online brokers zoals BUX, DeGiro en eToro zodanig sterk zijn, dat Rabobank zijn online strategie heroverweegt en niet meer mikt op kleine beleggers.

Het startbod lag naar verluidt rond de 8,5 miljoen euro. Bij een dergelijke prijs zou Rabobank fors verlies lijden op de totale investering van naar verluidt 27 miljoen euro. Hoeveel er uiteindelijk betaald is, wordt niet bekendgemaakt.

Lees ook: Rabobank zet naar verluidt virtueel spaarvarken Peaks te koop: beleggingsapp zou €8,5 miljoen moeten opbrengen

Peaks wil bredere doelgroep bereiken

Met het opgehaalde geld wil Peaks een bredere doelgroep bereiken. "We zien dat de eenvoud, het gemak van de app en de goede resultaten een veel bredere doelgroep aanspreekt dan alleen beginnende beleggers, zoals consumenten met meer vermogen en ervaring met beleggen", aldus CEO Tom Arends.

"Met de nieuwe kapitaalinjectie willen we onze klantenbasis verder groeien in Nederland en Duitsland en onze dienstverlening verbreden om beleggen nog toegankelijker te maken voor een grotere groep consumenten", voegt hij eraan toe. "Zo maken we het op korte termijn mogelijk om zelf je portfolio samen te stellen als klant, om hen meer controle te geven en het portfolio beter te laten aansluiten bij persoonlijk voorkeuren."

De Nederlandsche Bank moet nog instemmen met de aandelentransactie.

Meer fintech? Check ook deze stukken eens: