• Rabobank heeft beleggingsapp Peaks te koop gezet, meldt het Financieele Dagblad.
  • De bank zou een prijs van 8,5 miljoen euro hebben gehangen aan Peaks.
  • Rabobank zou niet meer willen inzetten op apps voor kleine particuliere beleggers.

Rabobank wil af van zijn investering in beleggingsapp Peaks, meldt Het Financieele Dagblad. De oprichters van het bedrijf zijn op zoek naar alternatieve geldschieters om verkoop van het bedrijf te voorkomen.

Met Peaks kunnen klanten beleggen met hun wisselgeld. Elke bankafschrijving wordt afgerond naar de volgende euro. Koop je een kop koffie van 2,60 euro, dan gaat 40 cent automatisch naar je beleggingsrekening. Ook is het mogelijk om een vast bedrag per dag, of per maand, opzij te zetten.

CEO Tom Arends liet in april nog aan Business Insider weten dat Peaks heeft geprofiteerd van de toegenomen populariteit van beleggen tijdens de coronapandemie. “Afgelopen jaar zijn er meer dan 70.000 klanten met Peaks gestart”, zei hij. “Daarmee is het aantal klanten verdubbeld.”

Maar volgens het FD is de concurrentie van online brokers zoals BUX, DeGiro en eToro zodanig sterk, dat Rabobank zijn online strategie heroverweegt en niet meer mikt op kleine beleggers.

Volgens de bronnen van het FD staat Peaks voor 8,5 miljoen euro te koop. Bij een dergelijke prijs zou Rabobank fors verlies lijden op een totale investering in Peaks van naar verluidt 27 miljoen euro.

Rabobank bevestigde tegenover de krant dat er gekeken wordt naar verschillende opties, maar wilde het verkoopscenario niet bevestigen.

Lees het volledige bericht Rabobank en Peaks hier bij het FD

LEES OOK: Beleggingsapp Peaks scoort 70.000 nieuwe klanten: ‘Ondanks beweeglijke beurs is het goed om te beginnen met beleggen’