Premium content ophalen

Wie voor de lange termijn belegt, maakt doorgaans een beleggingsplan gebaseerd op een periodieke inleg en een verwachting over het gemiddelde beursrendement.

Als je bijvoorbeeld in 20 jaar tijd een vermogen van 200.000 euro wilt opbouwen, is het belangrijk om niet alleen een beleggingsplan te maken, maar ook periodiek te checken of je op koers ligt.

Business Insider laat zien hoe je een startplan maakt en hoe je kunt checken of je tussentijds moet bijsturen bij de opbouw van vermogen voor later.

Wie de afgelopen twaalf jaar op de beurs actief was, heeft eigenlijk alleen maar geprofiteerd van gestaag stijgende aandelenkoersen. De coronacrisis gooide begin 2020 even roet in het eten, maar sindsdien zijn beurzen verder gestegen tot nieuwe recordhoogten. Er is echter geen garantie dat het ook de komende vijf of tien jaar hosanna blijft op de beurs.

Wie voor de lange termijn belegt, maakt doorgaans een beleggingsplan gebaseerd op een bepaalde maandelijkse of jaarlijkse inleg en een verondersteld gemiddeld rendement over de beleggingsperiode. In de praktijk wijkt het jaarlijks behaalde rendement vrijwel altijd af van het gemiddelde.

Premium content ophalen