De nasleep van de coronapandemie, oorlog in Oekraïne en een torenhoge inflatie zijn ingrediënten voor een onzekere economie en bedrijven die voorzichtiger opereren. Maar vooralsnog is dat niet te terug te zien in de arbeidscontracten die werknemers krijgen aangeboden.

In het eerste kwartaal van 2023 werden namelijk 10 procent meer vaste contracten aangeboden in vergelijking met het eerste kwartaal van 2022, blijkt uit een analyse van recruitmentbureau Robert Half. En ook het aantal tijdelijke contracten dat werd omgezet in vaste contracten is gestegen met 137 procent ten opzichte van vorig jaar.

Tegelijk werden in het eerste kwartaal van dit jaar 18 procent minder tijdelijke vacatures aangeboden dan in dezelfde periode in 2022. Ondanks de dreiging van crises in 2023 blijven bedrijven mensen werven en zijn kandidaten op zoek naar een nieuwe baan, merkt Robert Half op.

“Deze cijfers tonen onmiskenbaar dat de huidige situatie heel anders is dan bij voorgaande crises. Eerder was er vaak een voorkeur voor tijdelijke vacatures en zagen we een afname in het aantal vaste banen”, zegt Nitin Parbhudayal, directeur bij Robert Half.

Lage werkloosheid en strijd om talent

Bedrijven kampen momenteel met een krappe arbeidsmarkt. De werkloosheid is laag met 3,6 procent in het eerste kwartaal van 2023, volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een crisis kan hier wel rap verandering in brengen, bleek eerder.

In 2008, het jaar waarin een wereldwijde financiële crisis losbarstte met de val van de zakenbank Lehman Brothers in de Verenigde Staten, was slechts 2,7 procent van de Nederlandse beroepsbevolking werkloos. Het laagste percentage in de Europese Unie. In 2009 steeg de werkloosheid sterk naar 4,8 procent, volgens het CBS.

Vooralsnog zal de werkloosheid naar verwachting dit jaar nog licht stijgen, volgens economen van ABN Amro.

Dat tijdelijke contracten worden omgezet in vaste contracten, toont dat bedrijven graag personeel in vaste dienst willen nemen, zegt Parbhudayal. "Dit biedt niet alleen zekerheid voor de bedrijven zelf, maar ook voor de werknemers."

Toch benadrukt hij ook het belang van tijdelijke contracten. Zo kunnen tijdelijke medewerkers bedrijven meer flexibiliteit en ondersteuning bieden, en de nodige expertise op korte termijn, stelt hij. "Voor werknemers is het de ideale gelegenheid om ervaring op te doen in verschillende sectoren en bij verschillende type bedrijven, om zo een goed overwogen keuze te maken wanneer ze overschakelen naar een vast contract”, aldus Parbhudayal.

Lees ook: IT’er vertelt wat er waar is van de dikke beloften van recruiters: €7.000 salaris bleek paar duizend euro lager