• IT’ers zijn gewild en in de krappe arbeidsmarkt nog meer. Recruiters proberen ze met allerlei beloften binnen te halen, zoals een dik salaris en thuiswerken.
  • Een ervaren IT’er die veel door recruiters wordt benaderd, doet bij techplatform AG Connect uit de doeken wat er waar is van deze beloften.
  • Zodra hij een vervolggesprek kreeg met de manager, bleek de vork iets anders in de steel te zitten.

Nederland kampt al jaren met een tekort aan IT’ers en in de huidige krappe arbeidsmarkt is dat tekort alleen maar nijpender geworden. Recruiters beloven gouden bergen om IT’ers binnen te halen, maar die blijken vaak uiteindelijk iets minder blinkende heuveltjes.

Dat vertelt een ervaren DevOps-specialist die veel door recruiters wordt benaderd, aan techplatform AG Connect. Onder de gefingeerde naam Koen Jansen doet deze IT’er uit de doeken wat er uiteindelijk waar is van de beloften die recruiters maken. Een aangeboden buitenlandtripje, bleek hij zelf te moeten betalen.

Ook een salaris van 7.000 euro bruto dat hem meerdere keren werd voorgehouden, bleek vaak te mooi om waar te zijn. Bijvoorbeeld omdat hij allerlei dingen zelf moest betalen, zoals een deel van zijn pensioen.

Lees het hele verhaal van Koen Jansen bij AG Connect: Recruiters ‘stalken’ IT’ers met grote beloftes: dit zijn de addertjes onder het gras