• Nadat Apple afgelopen dinsdag de iPhone 13 introduceerde, is het bedrijf direct gestopt met de verkoop van de iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone XR.
  • De nieuwe iPhone 13 is te koop in verschillende varianten: mini, Pro, Pro Max en het reguliere model. Prijzen starten vanaf 809 euro.
  • De iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone SE en iPhone 11 zijn nog wel te koop via Apple.

De introductie van een nieuwe iPhone, betekent dat oudere modellen uit het aanbod verdwijnen. Op 14 september toonde Apple trots de nieuwe iPhone 13 en iPhone 13 Pro-modellen en haalde het ondertussen direct de oudere telefoons van de website.

Naast de nieuwe iPhones introduceerde Apple ook een nieuwe versie van de iPad Mini en een verbeterde Apple Watch.

De iPhone 13 heeft onder andere de nieuwe A15 Bionic-processor, verbeterde accuduur en betere camera’s die speciaal zijn ontworpen voor filmische video’s.

Vanaf vrijdag 17 september kun je de iPhone 13 vooruitbestellen, leveringen van de smartphones beginnen een week later op 24 september.

iPhones die niet meer verkocht worden

Net als elk jaar haalde Apple ook dit jaar na de lancering van de nieuwe iPhones de oudere modellen van de webshop. Vorig jaar ging het bijvoorbeeld om de iPhone 11 Pro, 11 Pro Max, iPhone 8 en 8 Plus. Dat het dit jaar wederom gebeurt met de iPhone 12 Pro, Pro Max en iPhone XR is dus niet verrassend.

Maar dat Apple de oudere modellen niet meer verkoopt, wil niet zeggen dat je ze niet meer in huis kunt halen. Via andere verkopers zijn ze (nog) prima te verkrijgen – mogelijk met een leuke korting. Je zult hiervoor nog wel moeten wachten op het moment dat de iPhone 13 daadwerkelijk in de schappen ligt.

Wil je een iPhone via Apple's officiële webshop kopen? Dan heb je op dit moment de keuze uit:

De nieuwe iPhone 13 is te verkrijgen vanaf 809 euro. De prijs kan oplopen tot 1.839 voor een iPhone 13 Pro Max met 1 TB aan opslag.

De prijzen zijn iets vriendelijker als je kiest voor een ouder model. Zo heb je bijvoorbeeld een iPhone SE al vanaf 492,10 euro en een iPhone 11 vanaf 589 euro.

Nu is Apple's webshop doorgaans de duurste manier om een iPhone te kopen. Andere aanbieders halen vaak enkele tientjes van de prijs af of komen rond deze tijd met aanbiedingen waardoor het voordeel nog hoger kan oplopen. Het loont dus om de aankomende tijd de aanbiedingen van telefoonverkopers goed in de gaten te houden.

Alles weten van de nieuwe iPhone 13? In de video hieronder zie je in het kort alle nieuwigheden van de nieuwe telefoons van Apple.

LEES OOK: Een e-mail van Steve Jobs toont plannen voor een ‘iPhone Nano’ die er nooit kwam – wist hij al dat kleine telefoons slecht zouden verkopen?