• Apple heeft dinsdag een nieuwe iPad Mini onthuld.
  • Met een scherm van 8,3 inch is het apparaat slechts ietsje groter dan de grootste iPhone.
  • De iPad Mini is in Nederland verkrijgbaar vanaf 559 euro.

Apple onthulde dinsdag een nieuwe iPad Mini die in Nederland verkrijgbaar is vanaf 559 euro. De kleinste tablet van het techbedrijf kreeg een opfrisbeurt en lijkt door de dunnere schermranden nu meer op de iPad Air en iPad Pro.

Het display meet diagonaal 8,3 inch. Daarmee is de iPad Mini maar ietsje groter dan de iPhone 13 Pro Max, het topmodel met een vanafprijs van 1.259 euro en een scherm van 6,7 inch.

De iPad Mini is makkelijk met een hand vast te houden – bedienen is een tweede – en heeft de nieuwe A15 Bionic-processor aan boord. Verder is de Touch ID-knop verwerkt in de powerknop aan de bovenkant en heeft het scherm de True Tone-functie om de kleurtemperatuur aan te passen aan het omgevingslicht.

Qua camera’s is de iPad Mini er ook op vooruit gegaan. Zowel voor als achter is een 12-megapixelsensor ingebouwd. De camera achterop kan filmen in 4k-resolutie, de selfiecamera beschikt over Center Stage-functie van de iPad Pro. Daarmee zorgt de camera dat je altijd in beeld blijft tijdens een videogesprek.

De iPad Mini heeft een USB-C-aansluiting en wordt geleverd met een lader van 20 W. Ook kan de tablet overweg met de tweede generatie van de Apple Pencil.

De iPad Mini is vanaf 24 september beschikbaar in vier verschillende kleuren: paars, roze, goudkleurig en spacegrijs.

LEES OOK: Apple roept alle gebruikers op om direct een software-update uit te voeren – die dicht een lek in de Berichten-app