Een uitnodiging van Apple voor een evenement op 2 december doet de geruchtenmolen weer draaien.

Het techbedrijf verstuurde maandag een uitnodiging voor het evenement in New York, waar de belangrijkste apps en games van 2019 de revue zullen passeren. Dat is ongebruikelijk, want voorheen organiseerde Apple geen evenementen om die apps onder de aandacht te brengen maar verstuurde het bedrijf simpelweg een persbericht.

Hoewel fans hopen dat Apple deze gelegenheid aangrijpt om nieuwe producten te lanceren, zou dat ook vreemd zijn, want events waarin Apple dat doet vinden normaal gesproken altijd in de herfst plaats.

Van de uitnodiging zelf worden we niet veel wijzer over het evenement, anders dan dat het in het teken staat van Apples “favoriete apps en games van 2019”. Wat dat betreft lijkt het evenement misschien wel op de Apple Design Awards, waar jaarlijks in juni de app met het beste design in het zonnetje wordt gezet.

En als het daadwerkelijk over die apps en games gaat en Apple niet stiekem toch een nieuw product lanceert, is de timing van het evenement ook logisch. Vorig jaar werden de beste apps en games van het jaar namelijk één dag later, op 3 december, bekendgemaakt.

Deze herfst zette Apple alweer drie nieuwe iPhones, een nieuwe Apple Watch, nieuwe AirPods (de AirPods Pro), en een 16-inch MacBook Pro in de markt. Maar dat ene product dat iedereen verwacht, de iPad Pro waarvan Apple zegt dat-ie bijna af is, is in geen velden of wegen te bekennen.

De huidige iPad Pro kwam vorig jaar oktober op de markt. Naar verluidt wordt deze nieuwe iPad Pro uitgebracht met een 12,9- en 11-inch display en heeft het apparaat betere camera’s en processoren.

Hoewel fans van het techbedrijf uiteraard hopen dat Apple de nieuwe iPad op 2 december onthult, wijst niets erop dat dat ook daadwerkelijk gebeurt. Mogelijk gaat het evenement dus echt alleen over apps en games en richt Apple zich daar nu sterker op dan in voorgaande jaren in het kader van zijn expansie naar digitale diensten.

Zo lanceerde Apple dit jaar zijn eerste streamingdienst voor gamers, Apple Arcade. Met een abonnement van omgerekend vierenhalve euro per maand heb je toegang tot een honderdtal games. Ook lanceerde het bedrijf zijn eerste entertainmentdienst, Apple TV+, en de digitale nieuwsdienst Apple News+.

Met dit in het achterhoofd lijkt het niet onlogisch dat Apple met dit evenement de gelegenheid grijpt om te demonstreren dat het softwareplatforms net zo serieus neemt als de hardwaretak.

Lees meer over Apple: