Premium content ophalen
  • Veel ondernemers vinden een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) duur en zoeken naar alternatieven.
  • Online bank Knab is gestart met Crowdsurance van SharePeople. Hierbij krijgt een zieke een inkomen uit donaties van andere ondernemers.
  • Crowdsurance heeft wel wat weg van Broodfondsen die al veel langer bestaan. Business Insider neemt de verschillen en overeenkomsten door.

Voor ondernemers die een alternatief zoeken voor de als duur te boek staande arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), is online bank Knab Crowdsurance gestart. Het “vangnet voor ondernemers onder elkaar” heeft veel weg van een Broodfonds, maar er zijn verschillen.

Dat veel ondernemers de premie voor een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering te hoog vinden, bleek uit eigen onderzoek van Knab. 6 op de 10 zakelijke klanten van de bank is vooral om die reden niet verzekerd tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

“We vinden Crowdsurance een eigentijdse oplossing die past bij onze klanten. Zij voelen zich eerder lid van Knab dan klant. Dan is het mooi om elkaar te ondersteunen bij arbeidsongeschiktheid”, zegt Myrthe Markslag, verantwoordelijke voor Knab Crowdsurance, tegen Business Insider.

Premium content ophalen