De cryptomarkt heeft een ruige week achter de rug. Er is de afgelopen zeven dagen voor bijna 300 miljard dollar aan marktwaarde verdampt. Vrijwel alle grote crypto’s – waaronder de bitcoin, ether en sol – noteren dan ook dieprode cijfers.

De avax van cryptoplatform Avalanche, qua marktwaarde de op 11 na grootste cryptomunt, is een uitzondering op die trend. Dat komt door een nieuwe samenwerking met accountant- en adviesbureau Deloitte.

“Ava Labs is verheugd om de samenwerking met Deloitte aan te kondigen”, schreef Emin Gün Sirer, de CEO van het cryptoplatform, woensdag op Twitter.

Als reactie op het nieuws tikte de bijbehorende cryptomunt donderdag een nieuwe ‘all-time high’ aan van rond de 110 dollar. Inmiddels noteert de munt weer zo’n 10 procent lager.

Deloitte zal de blockchain gebruiken voor het ontwikkelen van efficiëntere rampenbestrijdingsplatforms voor overheden. De nieuwe ‘Close as You Go’-service “vereenvoudigt aanvragen voor vergoedingen door slachtoffers van natuurrampen door de documentatie die nodig is voor financiering te verzamelen en te valideren”, luidt het persbericht.

“Deze samenwerking combineert de snelheid, veerkracht en het aanpassingsvermogen van Avalanche met de Fortune 100-ondernemingskennis van Deloitte", twitterde Sirer.

Avalanche is een van de met Ethereum concurrerende blockchains en biedt ook smart contract-mogelijkheden. Dit is cruciaal in de wereld van DeFi, omdat het twee partijen in staat stelt automatisch – zonder tussenpersoon – een transactie uit te voeren wanneer aan bepaalde criteria wordt voldaan.

De avax is sinds begin dit jaar zo’n 2.900 procent gestegen. Daarmee is de token een van de meest succesvolle crypto’s in 2021. Ter vergelijking: de bitcoin en ether zijn in diezelfde periode respectievelijk ongeveer 100 en 460 procent gestegen.

[activecampaign form=28]

Meer cryptonieuws? Check ook deze stukken eens: