De bitcoin bereikte begin november nieuwe recordhoogtes op ongeveer 69.000 dollar. Snel daarna tuimelde de waarde van de belangrijkste cryptomunt tot een dieptepunt van 58.400 dollar.

Volgens technisch analisten Katie Stockton van Fairlead Strategies is het van belang dat de bitcoin niet wegzakt onder het huidige steunniveau van 58.000 dollar, zegt ze tegen Insider. De bitcoin testte dit belangrijke steunniveau met succes op dinsdag en woensdag, wat een gunstig teken is.

Hoewel de recente terugval scherp was, heeft dit “geen invloed op onze positieve tussentijdse parameters,” zegt Stockton. Ze voegt hieraan dat de recente verkoopgolf op z’n einde lijkt te lopen, wat suggereert dat de collectieve de terugval van de cryptomarkt “eind deze week zou kunnen stabiliseren.”

Fairlead Strategies
Fairlead Strategies

Als een cryptomunt te maken krijgt met een korte, heftige verkoopgolf (oversold), dan is het te verwachten dat deze weer (een beetje) in waarde zal stijgen. Als de valuta daarentegen in korte tijd heel sterk stijgt, kan men verwachten dat de waarde wat zal gaan dalen. Dit wordt bepaald aan de hand van de Relative Strength Index (RSI).

Voor de bitcoin geldt verder dat als deze onder het steunniveau van 58.000 dollar terechtkomt, er mogelijk pas nieuwe steun komt in de buurt van de 52.900 dollar.

Een daling tot ongeveer 53.000 dollar zou een neerwaarts potentieel van 12 procent betekenen vanaf de huidige niveaus betekenen.

Maar gezien het feit dat de nummer twee op de cryptomarkt, ether, zijn initiële steunniveau van 4.000 dollar nadert, denkt Stockton dat 58.000 dollar kan dienen als betrouwbare steun voor de bitcoin.

LEES OOK: De bitcoins van Satoshi Nakamoto ter waarde van $64 miljard staan centraal in een rechtszaak in Florida – dit is er aan de hand