De fiscus is er niet altijd op uit op zo veel mogelijk geld binnen te harken. Deze week krijgen 300 duizend belastingplichtigen een brief, omdat ze mogelijk te veel belasting hebben betaald.

Dat meldt De Belastingdienst op zijn website.

De fiscus wil niet altijd de rol van boeman spelen met extra controles en acties tegen zwartspaarders. Belastingfraude moet uiteraard worden bestreden, maar het is ook niet bedoeling dat burgers méér betalen dat strikt noodzakelijk is. Daarom krijgen deze week 300 duizend personen die over het belastingjaar 2014 mogelijk te veel belasting hebben betaald een tip om alsnog aangifte te doen.

De Belastingdienst richt zich vooral op jongeren die in 2014 inkomsten hadden, maar niet het hele jaar werkten, en mensen met een wisselend inkomen.

De brief van de fiscus biedt geen garantie op een belastingteruggaaf. De fiscus benadert namelijk personen van wie al bekend is dat ze inkomsten hadden in 2014. Als blijkt dat iemand inkomsten had die nog niet bekend zijn bij de fiscus, bijvoorbeeld uit freelancewerk, dan pakt dat mogelijk weer anders uit.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl