• Een reeks organisaties in Amsterdam heeft een ‘monsterverbond’ gesloten om de komst van een ‘megabordeel’ te voorkomen, zo meldt De Telegraaf.
  • In plaats daarvan willen zij dat de gemeente het huidige wallengebied leefbaarder maakt.
  • Vastgoedbedrijven, VNO-NCW, maar ook het het Prostitutie Informatie Centrum en de Condomerie hebben samen de handen ineen geslagen en komen met een petitie tegen de plannen voor het erotisch centrum.
  • Lees ook: Geneeswaakhond EMA wil geen sekscentrum als buur in Amsterdam en stapt naar de Europese Commissie

Verschillende partijen hebben in Amsterdam de handen ineen geslagen om de komst van een erotisch centrum te voorkomen, schrijft De Telegraaf. De gemeente wil in stadsdeel Noord of Zuid een nieuw erotisch centrum opzetten, dat het bekende wallengebied moet vervangen.

In totaal 26 organisaties willen er via een petitie voor zorgen dat de gemeente van het plan afziet. “Stop het geld voor de ontwikkeling van dit ontluisterende plan in de aanpak van de huidige Wallen”, zegt sekswerkers-ambassadeur Mariska Majoor.

Bekende instanties doen aan het initiatief mee, zoals het Prostitutie Informatie Centrum, de Condomerie en verschillend ondernemersverenigingen op en rond de Wallen, maar ook de NH Hotel Group, het ROC Amsterdam en VNO-NCW.

De organisaties wijzen een ‘megabordeel’ ten stelligste af. Majoor zegt tegenover de krant dat ze oprecht gelooft dat burgemeester Halsema zich het lot van de sekswerkers aantrekt: “Maar als je aan hen vraagt wat zij willen, noemen zij de Wallen juist als veilige werkplek”.

Samen willen de organisaties, met elk hun eigen belang, er voor zorgen dat de gemeente het huidige wallengebied leefbaarder wordt, maar de prostitutie niet hoeft uit te wijken naar een ander stadsdeel. "Sekswerkers zitten hier al vanaf de zestiende eeuw. Dat geldt ook voor horeca en bedrijvigheid".

LEES OOK: Locatie van nieuw erotisch centrum Amsterdam in december bekend, sowieso met minder horeca