April is één van de beste maanden van het jaar om op reis te gaan. De kou verdwijnt, de eerste lentebloesem verschijnt en op veel plekken in de wereld ben je nog maanden verwijderd van het hoogseizoen voor toeristen.

De eerste volle lentemaand biedt tal van mogelijkheden voor unieke vakanties. Van de kersenbloesem in Tokio tot een tripje naar Rome.

Business Insider zocht op basis van prijzen van vliegtickets, weersomstandigheden en seizoenspatronen van toeristenbezoek uit wat interessante plekken zijn om te bezoeken in april.

Hieronder elf bestemmingen die je niet wilt missen in de eerste lentemaand:


Canarische eilanden

Foto: Shutterstock

De Canarische eilanden liggen ten westen van de kust van Marokko. Dit betekent dat het weer in april nog een stukje zachter is dan in de meeste Europese vakantiebestemmingen.

Ervaren reizigers stellen dat elk van de zeven hoofdeilanden iets speciaals te bieden heeft. Tenerife kent mooie stranden, lekker eten en uitstapjes, terwijl Gran Canaria een energiek nachtleven biedt. Fuerteventura is een paradijs voor watersporten, terwijl je op La Gomera prachtig kunt wandelen.

Lees ook op Business Insider


Havana, Cuba

Foto: Julian Peters Photography/Shutterstock

De Cubaanse hoofdstad Havana verandert snel. In april is het weer vrijwel perfect en kun je door de oude historische straten van Havana banjeren. Bewonder de majestueuze gebouwen van de Plaza de Armas en ga snorkelen bij de stranden aan de oostkant van de stad.

Reizigers die Havana kennen raden aan om ter plekke accommodatie te regelen. De beste aanbiedingen zijn op Cuba zelf beschikbaar vanwege de gebrekkige beschikbaarheid van internet.


Valparaíso, Chili

Foto: Shutterstock

De havenstad Valparaíso in Chili staat bekend om z’n kleurige huizen, prachtige uitzichten op de zee en bijzondere cultuur. Waar je niet onderuit komt: een tripje met een ascensor, een kabeltrein die langs de heuvels trekt.


Rome, Italië

Foto: Shutterstock

April is een fijne maand om de Italiaanse hoofdstad te bezoeken. Op sommige dagen wellicht nog een beetje fris, maar vaak kun je al in T-shirt rondlopen.

Bezoek de wereldberoemde architectonische hoogstandjes zoals het Colosseum en het Pantheon, en natuurlijk Vaticaanstad. In april gaat ook de rozentuin (Roseto) open vlak bij het Circus Maximus.


Cyprus

Foto: Shutterstock

Cyprus begint vanaf april echt te leven. Dan warmen de idyllische stranden in het zuiden een beetje op, zodat je heerlijke wandelingen kunt maken en kunt genieten van de zon.

Voor de meer avontuurlijke types is er de mogelijkheid om het Troodosgebergte te bezoeken, met prachtig watervallen en uitzichten.


Charleston, South Carolina

Foto: Shutterstock

April is ideaal voor een bezoekje aan het zuiden van de Verenigde Staten, waar de temperaturen in de loop van de lente en zomer alsmaar oplopen.

In Charleston is het in april warm genoeg voor een bezoekje aan het strand en wandelingen door het historische centrum. Als je vóór 21 april komt, kun je een tour maken langs adembenemende privéwoningen met prachtige tuinen tijdens het jaarlijkse Festival of Houses and Gardens.


Victoriawatervallen, Zimbabwe/Zambia

Foto: Shutterstock

Bij de grens van Zambia en Zimbabwe vind je de wereldberoemde Victoriawatervallen, de grootste ter wereld.

April markeert de start van het droge seizoen, waardoor de watervallen wat minder intens worden. Daardoor wordt het zicht juist beter, omdat je minder last hebt van de damp die de watervallen omgeeft.

Belangrijke vraag voor toeristen is of je een bezoekje brengt vanuit Zambia of  Zimbabwe. Kun je niet kiezen, dan kun je ook beide doen tegen geringe extra kosten voor een visum.


Penang, Maleisië

Foto: Shutterstock

Het Maleisische eiland Penang wordt gezien als één van de beste locaties om te genieten van Aziatische eetstalletjes op straat.

In de hoofdstad George Town kom je langs honderden stalletjes en foodhallen waar je de mix van de Maleisische, Chinese en Indiase keuken kunt proeven. Penang heeft ook plaatselijke specialiteiten zoals asam laksa, een zure, scherpe makreelsoep met rijstnoedels. Vaak zitten er nog uitjes, ananas, munt, gember en garnalenpasta doorheen.

Tussen de maaltijden door kun je boeddhistische tempels bezoeken, de jungle ingaan en plaatselijke straatkunst bekijken.


Taiwan

Foto: Shutterstock

Wie Taiwan in april bezoekt, kan volop genieten van tuinen met lentebloesem. In het nationale park Yangmingshan zijn bijvoorbeeld vele duizenden kersenbloesems te bewonderen, net als bloeiende azalea’s met rode, witte en roze kleuren.

Taiwan is ook een ideale vakantieplek als je van warme bronnen houdt. Die kun je onder meer vinden in Beitou en Wulai.


Tokio, Japan

Foto: Shutterstock

April is ook een topmaand om de hoofdstad van Japan te bezoeken. Hier krijgt het seizoen van de kersenbloesem meer aandacht dan waar ook ter wereld, met uitgebreide vieringen.

Ook zijn er prachtige opstellingen van visvormige windvanen in de stad (koinobori genaamd) die worden opgehangen in verband met een een kindervakantie begin mei.

En natuurlijk kun je het intensieve nachtleven van Tokio induiken, tot de zon de volgende dag weer opkomt.


Central Otago, Nieuw-Zeeland

Foto: Shutterstock

De regio Central Otago op het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland kent prachtige bergen en valleien. April is het lenteseizoen en bezoekers komen naar de wijnregio om te zien hoe bomen en wijnstruiken prachtige rode, oranje en gele kleuren krijgen. In deze periode van het jaar kun je prima wandelen of fietsen in de natuur van deze afgelegen bestemming.

Lees meer over reizen en vakanties: