De Zwitserse zakenbank Credit Suisse slaat alarm over de onzekerheid rond de Brexit en adviseert rijke klanten hun vermogen weg te halen uit het Verenigd Koninkrijk. Liefst voordat de uitgestelde stemming over de door premier Theresa May gesloten deal met de Europese Unie plaatsvindt.

Bankiers van Credit Suisse hebben contact opgenomen met hun belangrijkste klanten en hen laten weten dat veel andere klanten hun vermogen al weg hebben gehaald uit het VK. Het advies is om hetzelfde te overwegen.

De Zwitserse bank kwam met dat advies, nadat May besloot de cruciale stemming over het Brexit-akkoord uit te stellen tot volgend jaar. Daarmee verlengt zij volgens Credit Suisse de periode van ‘verwarring’, schrijft The Financial Times.

Vrees voor Corbyn

Het advies is opnieuw een duidelijk signaal van de onzekerheid die heerst over de Britse beslissing om de EU te verlaten. Investeerders vrezen voor een ‘no deal’-Brexit of een linkse regering onder leiding van Jeremy Corbyn, als er weer verkiezingen zouden komen.

Sinds het Brexit-referendum in 2016 hebben veel banken en vermogensbeheerders al maatregelen genomen. De officiële uittredingsdatum van 29 maart 2019 nadert inmiddels met rasse schreden, terwijl nog altijd niet duidelijk is hoe de Brexit eruit komt te zien.

Het Britse pond is in 2018 flink onderuit gegaan, net als de Britse huizenmarkt.

Militairen bereiden zich voor op 'no deal'-Brexit

Intussen wordt Britse bedrijven verteld zich onmiddellijk te gaan voorbereiden op een 'no deal'-Brexit,  meldde The Sun dinsdag.

Ook kondigde de Britse overheid dinsdag aan duizenden militairen paraat te hebben bij een 'no deal'-Brexit. Minister van Defensie Gavin Williamson zei dat "er 3.500 militairen klaar staan om ingezet te worden door verschillende overheidsinstellingen, mocht dat nodig zijn bij onvoorziene gebeurtenissen."

Zo kunnen de troepen worden ingezet aan de Britse grenzen in het geval van burgerlijke onrust in het land.

LEES OOK: Een ‘no deal’-Brexit lijkt weer een stuk waarschijnlijker – en die kan het Verenigd Koninkrijk compleet ontregelen