De forse dip van de financiële markten eind vorige en begin deze week treft ook – en misschien wel vooral – de allerrijksten.

Zo verloren bijvoorbeeld Warren Buffett, Mark Zuckerberg en Jeff Bezos miljarden bij het ineenstorten van de beurzen op maandag, berekende Forbes. De Dow Jones zakte met ongeveer vijf procent.

Alle aandelenbeurzen wereldwijd reageerden op de koersval in Amerika. Op woensdag veren aandelenmarkten weer terug.

Superbelegger Warren Buffett werd volgens Forbes bijzonder hard getroffen door de terugval op maandag. Hij verloor 4,3 miljard euro. Een schijntje, gezien Buffetts nettovermogen van 68,5 miljard euro.

Buffett blijft volgens Forbes’ real-time miljardairslijst de op drie na rijkste man ter wereld.

Overigens zorgt de lichte stijging van de beurzen op woensdag ervoor dat Buffetts vermogen inmiddels weer 1,7 miljard groter is dan op dinsdag.

Zuckerberg verliest 2,9 miljard

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, leed het op één na grootste verlies: 2,9 miljard euro, of 4,7 procent van zijn vermogen, was zijn verlies op dinsdag nadat de aandelen van zijn bedrijf met vijf procent daalden. Daar kwam op woensdag weer zo'n 1,3 miljard euro bij. Zuckerberg heeft nu nog altijd zo'n 60,5 miljard euro te verteren.

De rijkste man ter wereld, Amazon-baas Jeff Bezos, verloor 2,6 miljard euro - precies de hoeveelheid geld die hij vorige week verwierf na de bekendmaking van de sterke kwartaalcijfers van Amazon.

Bezos 'won' op woensdag weer zo'n 4,3 miljard euro terug, waarmee zijn vermogen momenteel geschat wordt op het lieve sommetje van zo'n 97 miljard euro.