Na drie dagen van zware verliezen veren aandelenmarkten terug. En ook op de markt voor cryptomunten, waar zware klappen zijn gevallen, is sprake van enige stabilisatie – voor zolang het duurt.

De beurzen in New York lieten dinsdag na een zeer grillige handelsdag behoorlijk herstel zien van de zware koersverliezen op maandag. Koopjesjagers sloegen hun slag op Wall Street. De vrees voor een sterker stijgende rente verdween even naar de achtergrond.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 2,3 procent hoger op 24.912,77 punten. De Dow beleefde maandag met een min van 4,6 procent het grootste verlies in tijden. De brede S&P 500 klom 1,7 procent tot 2695,14 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 2,1 procent tot 7115,88 punten.

Zo ziet het beeld voor de Dow Jones-index eruit voor de afgelopen dagen uit.

Ook de aandelenbeurs in Amsterdam toonde woensdag wat herstel na de zware verliezen in de afgelopen handelsdagen.

De Amsterdamse AEX-index noteerde woensdag enige minuten na de openingsbel 1 procent hoger op 531,27 punten na de koersval van 3 procent een dag eerder. De MidKap klom 0,9 procent tot 807,76 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 0,9 procent vooruit.

Dit is het beeld van de AEX van de afgelopen dagen:

Ook op de markt voor cryptomunten is sprake van enige stabilisatie, al zijn de koersuitslagen procentueel gezien vele malen hoger dan op aandelenmarkten.

De bitcoin noteerde woensdagochtend rond de 7.400 dollar. Daarmee herstelde de belangrijkste cryptomunt van de dip onder de 6.000 dollar op dinsdag. Eind vorige week stond de bitcoin nog boven de 9.000 dollar.

Volg hier de koers van de bitcoin, de AEX en de Dow Jones op finanzen.nl.