Wat heel lang onmogelijk leek, lijkt nu toch werkelijkheid te worden.

Mogelijk kunnen we allemaal naar de ruimte vliegen als we dat willen en er genoeg geld voor hebben. Maar wie kan die ruimtevluchten als eerste aanbieden?

De rijkste mannen ter wereld – Virgin-baas Richard Branson, Jeff Bezos van Amazon en Tesla-topman Elon Musk – voeren een keiharde concurrentiestrijd.

Richard Branson lijkt bijna alles voor elkaar te krijgen. Hij is rijk geworden met zijn platenlabel Virgin, daarna kwam zijn uitstapje naar de luchtvaart met zijn eigen maatschappij en nu wil hij met zijn bedrijf Virgin Galactic mensen naar de ruimte brengen.

In een interview met de Süddeutsche Zeitung vertelt Branson wat de verschillen en overeenkomsten met zijn concurrenten Elon Musk en Jeff Bezos zijn.

"Wie is Jeff Bezos? Nee, serieus het volhouden van de concurrentiestrijd met de rijkste mensen ter wereld is een hele interessante uitdaging", zegt Branson. "Ik heb groot respect voor Jeff en Elon, want uiteindelijk concurreren we ook niet daadwerkelijk met elkaar. Er is enorm veel vraag naar ruimtereizen. Daar kunnen wij helemaal niet aan voldoen, ook niet als we een aantal jaar verder zijn. Maar het mooie is ook dat we de zaken alle drie heel anders aanpakken."

"Oké, wij brengen met Virgin Galactic mensen de ruimte in, dat wil Jeff Bezos ook. Met Virgin Orbit willen we echter ook satellieten lanceren. En daarbij concurreren we met Elon", legt Branson uit.

Branson heeft wellicht gelijk als hij zegt dat de taart groot genoeg is om te delen, maar toch wil elk van de drie uiteindelijk wel de eerste zijn.

De plannen van Branson liepen vertraging op nadat in 2014 twee piloten omkwamen die met Spaceship Two naar de ruimte toe wilden. Toch wil hij zelf al volgend jaar zijn eerste eigen ruimtereis gaan maken. Hij wil ook zijn tweede biografie schrijven in de ruimte.

Dit artikel verscheen eerder op Business Insider Deutschland.