• Zlatan Ibrahimovic moet van voetbalbond UEFA een boete van 50.000 euro betalen voor zijn aandeel in een goksite.
  • De Zweedse aanvaller moet ook zijn belang in het gokbedrijf verkopen.
  • Ibrahimovic ontloopt een langdurige schorsing.

De UEFA heeft de Zweedse aanvaller Zlatan Ibrahimovic van AC Milan een boete opgelegd van 50.000 euro vanwege zijn “financiële belang in een gokbedrijf”.

Ibrahimovic is al enkele jaren mede-eigenaar van het online casino en wedkantoor Bethard op Malta.

Naast de boete moet de 39-jarige vedette op last van de Europese voetbalunie zijn aandeel in het onlineplatform verkopen.

Volgens de UEFA heeft Ibrahimovic als mede-eigenaar van een gokfirma gehandeld in strijd met de regels ten aanzien van de integriteit van wedstrijden en competities. AC Milan moet wegens de illegale handelswijze van de oud-Ajacied een bedrag van 25.000 euro betalen.

De UEFA kondigde een maand geleden een onderzoek aan naar de mogelijke banden van Ibrahimovic met een internationaal wedkantoor. De reglementen staan niet toe dat spelers financiële belangen hebben in bedrijven waar geld kan worden ingezet op wedstrijden en competities waarin de betreffende voetballers zelf actief zijn.

Ibrahimovic, die het komende EK met Zweden mist door een knieblessure, komt er met een boete nog redelijk goed van af. Voor een dergelijk vergrijp kan de UEFA ook een langdurige schorsing opleggen.

Lees meer over voetbal:

Lees ook op Business Insider