Grote vraag die rondging op het internet tijdens het tweede debat tussen Donald Trump en Hillary Clinton: zat er een verborgen boodschap achter de bloes die Melania Trump aanhad?

De bloes die de vrouw van Donald Trump aan had, leek wel heel erg op de magenta Gucci-bloes van 1.100 dollar die op de website Net-A-Porter wordt aangeduid als “pussy-bow shirt”. De naam komt van de losse strik om de hals die lijkt op de strik die katten vroeger om kregen als er bezoek kwam.

Melania’s man kwam in opspraak nadat er een video uit 2005 opdook waarin Trump opschept over hoe hij vrouwen in hun kruis kan tasten.

De opname, opgepikt door een microfoon die open stond, werd vrijdag gepubliceerd door de Washington Post. Daarin is een gesprek te horen tussen Trump en Billy Bush, een acteur die hij ontmoet vlak voordat ze de set betreden van Days of our Lives, een soapserie waarvoor Trump een opname moet doen.

“Als je een ster bent, laten ze alles toe”, zegt Trump in de opname. “Je kunt alles maken… Ze in hun poes grijpen. Je kunt alles maken.”

Volgens de Washington Post is de opname gemaakt enkele maanden na zijn huwelijk met Melania, zijn derde vrouw.

Melania Trump reageerde later in een persverklaring. “De uitspraken die mijn man heeft gedaan zijn onacceptabel en aanstootgevend. Dit is niet zoals ik hem ken", aldus Melania Trump.

Trump plaatste zaterdag een video op zijn Facebookpagina waarin hij spijt betuigt. “Ik heb het gezegd. Ik had het mis. Ik bied mijn excuses aan.”

Het is niet duidelijk of Melania met de bloes inhaakt op de rel die dit weekend losbarstte, maar haar kledingkeuze is in elk geval opvallend.

LEES OOK: Vreemde poses van Donald Trump tijdens tweede debat met Hillary Clinton maken de tongen los op social media