Donald Trump heeft gereageerd op de storm van kritiek die uitbarstte nadat vrijdag een video opdook uit 2005 waarin hij schunnige opmerkingen over vrouwen maakt.

In een opgenomen video die zaterdagmorgen vroeg op zijn Facebook-pagina werd gepubliceerd nam Trump  afstand van zijn eigen opmerkingen.

“Iedereen die mij kent, weet dat deze woorden niet laten zien wie ik ben”, zei hij.

“Ik heb nooit gezegd dat ik perfect ben, noch gepretendeerd iemand te zijn die ik niet ben. Ik heb dingen gezegd en gedaan waar ik spijt van heb, en de woorden die vandaag verschenen op deze meer dan 10 jaar oude video zijn daar één van.”

Trump’s video verscheen uren later dan de bekendmaking van de video en zijn aanvankelijke commentaar daarop door The Washington Post.

"I said it. I was wrong. And I apologize", zegt Trump op de video.

Maar hij blijft tegelijkertijd Clinton aanvallen. Net zoals hij in zijn eerste reactie deed, probeert hij enige schuld bij Bill Clinton te leggen, waarmee hij een voorbode gaf van mogelijke aanvallen bij het debat met Hillary Clinton, aanstaande zondag.

"Bill Clinton has actually abused women, and Hillary Clinton has bullied, attacked, shamed, and intimidated his victims", aldus Trump

 

Bekijk de verklaring van Trump hieronder:

 

Prominente republikeinen hebben de opname scherp veroordeeld.

De  veroordeling van zijn eigen partij vrijdagavond kwam snel, was resoluut en was niet mis te verstaan.