• Ziggo Sport verliest in maart 2022 de uitzendrechten van de Formule 1.
  • De rechten zouden naar de Scandinavische Nordic Entertainment Group gaan, dat zo’n 30 miljoen euro wil neerleggen.
  • Wat de gevolgen voor de kijkers van de Formule 1 zijn, is nog onduidelijk.

Ziggo Sport raakt vanaf volgend jaar de uitzendrechten van de Formule 1 kwijt. Dat bevestigt een woordvoerder van Ziggo.

De tarieven zouden de afgelopen negen jaar zo sterk zijn gestegen dat het voor Ziggo Sport niet langer mogelijk is om de Formule 1 te behouden. Vanaf maart volgend jaar verhuist de belangrijkste autosportklasse naar een andere zender.

De rechten zouden naar de Scandinavische Nordic Entertainment Group gaan, dat zo’n 30 miljoen euro wil neerleggen. De woordvoerder van Ziggo Sport kon dat niet bevestigen.

Wat de gevolgen voor de kijkers van de Formule 1 zijn, is nog onduidelijk.

De Formule 1 is dankzij de verrichtingen van Max Verstappen een kijkcijferhit voor Ziggo Sport. Eind maart keken zo'n 2 miljoen mensen naar de openingsrace in Bahrein.

De zender laat alles van de Formule 1 rechtstreeks zien, ook de vrije trainingen en de kwalificaties op vrijdag en zaterdag. Vanuit de studio is Rob Kamphues de vaste presentator met oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos als analist. Olav Mol is al vele jaren de vaste commentator. Jack Plooij is de zogeheten 'pitsreporter'.

Lees meer over Formule 1: