Z24 Academy is het platform voor persoonlijke ontwikkeling van Business Insider Nederland. Wij leren je razendsnel de ins en outs van alle belangrijke software.

In samenwerking met Techacademy bieden we je cursussen die je direct kunt inzetten in de praktijk. We starten vanuit de basis, maar gaan snel dieper. Zo leer je de programma’s helemaal kennen.

En of het nu een cursus WordPress is, om zelf websites te bouwen, of het beste van Excel in de praktijk; wij bieden je beste docenten. Zo kun je snel aan de slag en efficiënt studeren, wanneer jij daar tijd voor hebt.

Aan de slag met praktische berekeningen in Excel

We leren je in Excel rekenen met complexe formules, gaan de diepte in met draaitabellen en leggen je uit hoe je grafieken maakt.

Daarbij krijg je praktische voorbeelden, die je direct kunt gebruiken. Zo kun je in Excel eenvoudig getallen met elkaar vermenigvuldigen, of meerdere getallen bij elkaar optellen.

Dat kun je ook combineren: je kunt het getal in een cel vermenigvuldigen met een vast getal in de formule, bijvoorbeeld met een percentage. Zo kun je op een factuur automatisch de btw laten berekenen.

Je site beter maken in WordPress

Om je site online te krijgen wil je een pakket bij een hostingprovider afsluiten dat helemaal is afgestemd op je wensen en eisen. We leggen uit hoe je de juiste keuzes maakt. We bespreken de beheerdersomgeving en waar je alles binnen WordPress kunt regelen.

Het zorgt binnen het systeem voor de layout van je website. Het zorgt dus voor de vormgeving en uitstraling van je site. Er zijn duizenden thema’s waar je uit kunt kiezen.

Op de site van WordPress is er volop keus, maar er zijn ook buiten WordPress marktplaatsen en zelfstandige aanbieders van allerlei thema’s. Soms is dat tegen betaling. Maar waar moet je op letten bij het selecteren van een thema? Wij leggen je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een WordPress thema.

Aan de slag met data-analyse, leer werken met Python

De succesvolle introductie Python staat op steeds meer verlanglijstjes. Dat komt omdat programmeerkennis op steeds meer plekken van pas komt. Python is een programmeertaal die al sinds 1991 bestaat, het staat inmiddels in de top 10 programmeertalen.

Deze taal is populair bij data-analisten maar inmiddels ook bij veel (online) marketeers. 

Ook heel wat software voor de Raspberry Pi is in Python geschreven. Kortom, als je Python kent, is je programmeerkennis op allerlei domeinen nuttig. Het is dan ook niet zo gek dat er een ware hausse is aan mensen die op zoek zijn naar Python cursussen

Zo installeer je zelf Python en zet je de eerste stappen om op een nieuwe manier data te verwerken.