Python is een open source programmeertaal en staat al sinds 2003 in de top 10 van populairste programmeertalen.

In onze cursus vertellen we je er meer over en ontdek je waarom het zo populair is.

We vertellen je nu alvast hoe je Python installeert.

Python is een programmeertaal die al sinds 1991 bestaat. Het staat inmiddels in de top 10 programmeertalen en is populair bij data-analisten maar inmiddels ook bij veel (online) marketeers. 

Ook heel wat software voor de Raspberry Pi is in Python geschreven. Kortom, als je Python kent, is je programmeerkennis op allerlei domeinen nuttig. Het is dan ook niet zo gek dat er een ware hausse is aan mensen die op zoek zijn naar Python cursussen

Wij helpen je natuurlijk graag een handje. Via de Z24 Academy, een samenwerking van Business Insider en Techacademy kunnen we je zeer voordelig een cursuspakket aanbieden. 

Maak kennis met Z24 Academy, het platform voor persoonlijke ontwikkeling van Business Insider.

Maar hoe installeer je Python nu precies, zodat je direct kunt beginnen? 

Zo installeer je Python

Python is opensource en draait zowel op Windows, Mac OS en Linux. Je kunt de programmeeromgeving gratis downloaden en installeren. Dat doe je via python.org. Daar download je de laatste versie voor jouw besturingssysteem.

Gebruik je Linux dan is het nog makkelijker, daar is Python meestal al standaard geïnstalleerd. Kom je er achter dat dat niet het geval is, installeer dan Python 3 met de package manager van jouw Linux-distributie. 

De meeste mensen zullen Windows of macOS gebruiken. 

Zo installeer je Python in Windows

In Windows kies je de “executable installer” voor 64-bits of 32-bits, afhankelijk van je Windows-versie. Vink in het eerste venster van het installatieprogramma Install launcher for all users en Add Python to PATH aan.

Python onder Mac OS installeren

De site Python.org verwijst je bij downloads in principe direct door naar de versie voor Windows of Mac OS. Download de laatste release van Python via een van de linkjes, of de knop op de site. De laatste versie op dit moment is 3.8.3 

Je downloadt zo een .pkg bestand dat je kunt openen, dat programma start dan automatisch het installatiemenu voor Python op Mac OS.

Na installeren kun je Python gebruiken door python te tikken op de opdrachtprompt. Je start dan de Python-interpreter. Die Python-interpreter is voldoende om kort even wat Python-opdrachtjes uit te proberen.

Om een volwaardig Python-programma te kunnen schrijven heb je een ontwikkelomgeving nodig. In onze cursus Python leer je hoe je een ontwikkelomgeving installeert, hoe je het gebruikt en hoe je je eerste Python programma schrijft.

Ga direct aan de slag met Python via de Z24 Academy. Je kunt dan gelijk beginnen met voorbeelden die je in de praktijk kunt gebruiken.