• Jordan Belfort stond model voor de hit-and-run-belegger uit de jaren 90, het archetype waarop ‘The Wolf of Wall Street’ gebaseerd is.
  • De oud-handelaar op Wall Street meende altijd dat de Amerikaanse toezichthouder bitcoin de nek om zou draaien.
  • Nu voorspelt hij dat bitcoin naar de 100.000 dollar zal gaan (omgerekend 84.700 euro).

Jordan Belfort, de oud-handelaar op Wall Street die model stond voor de hoofdrolspeler uit de kaskraker ‘The Wolf of Wall Street’, dacht ooit dat bitcoin zou verdwijnen uit het financiële lexicon. 

In een recent interview met het tijdschrift Fortune zegt Belfort echter te verwachten dat bitcoin vanaf het huidige niveau met 80 procent in waarde zal stijgen naar 100.000 dollar. De koers van bitcoin stond donderdag op ongeveer 53.000 dollar.

Volgens Belfort heeft de beperkte hoeveelheid bitcoins in omloop – het totaal is gemaximeerd op 21 miljoen stuks – een groot voordeel ten opzichte van reguliere aandelen die in waarde kunnen fluctueren naarmate een bedrijf er meer van uitgeeft. “Mensen zijn verwend door bitcoin. Het heeft een vaste en eindige voorraad. Van aandelen kun je  oneindig veel uitgeven.”

‘Nu meer bitcoingebruikers dan ooit’

Belfort gaf toe eerder sceptisch te zijn over de bitcoin en bekende ernaast te zitten. “Toen bitcoin in 2017 naar 19.000 dollar steeg, was ik te gast bij een tv-programma en vertelde ik mijn publiek dat bitcoin zou crashen. Ik had toen gelijk, maar ik voorspelde ook dat bitcoin helemaal van het toneel zou verdwijnen. Het was moeilijk te verkopen en gemakkelijk in de aanschaf, de ingrediënten waarmee je kunt manipuleren.”

De oud-handelaar was ervan overtuigd dat cryptovaluta uiteindelijk kapot gereguleerd zouden worden. Maar nu cryptovaluta meer en meer gemeengoed zijn, gelooft hij dat de manoeuvreerruimte van cryptobeleggingen groter is. 

"Er zijn nu veel meer bitcoingebruikers dan ooit", aldus Belfort die daaraan toevoegde dat nieuwe investeerders ervoor zullen zorgen dat de prijs blijft stijgen.  

Belfort publiceerde zijn memoires 'The Wolf of Wall Street' in 2017 nadat hij 22 maanden in de cel had gezeten wegens oplichting en beursfraude. 

Zijn hebzucht als beurshandelaar bij beursmakelaarsbedrijf Stratton Oakmont in de jaren 80 en 90 leidde er uiteindelijk toe dat hij van rechstwege meer dan 110 miljoen dollar (omgerekend 93 miljoen euro) aan zijn klanten moest terugbetalen, aldus CNBC.

Lees meer over cryptomunten: