Cosmeticaketen Rituals gaat een flagshipstore openen in Amsterdam, in het Afrikahuis op de hoek van de Kalverstraat en het Spui. Daarmee neemt het de plek in van kledingzaak Esprit, die daar 31 jaar lang gevestigd was.

De winkel gaat onder de naam House of Rituals fungeren als uithangbord van de keten, die een filosofie van een comfortabel leven promoot.

Hoe het nieuwe vlaggenschip er precies uit komt te zien is nog niet bekend, maar retailexpert Rupert Parker Brady zegt tegen Retailnews.nl dat hij denkt dat het veel meer wordt dan alleen een winkel waar cosmetica wordt verkocht: “Ik kan me zo voorstellen dat het aanbod onder één dak bestaat uit een urban spa, yoga-, meditatie- en mindfulness-workshops, co-working, winkel en horeca”.

Het complex waar het House of Rituals komt, bestaat in totaal uit 2.700 vierkante meter verdeeld over vijf verdiepingen en een kelder. Het pand waar Esprit meer dan drie decennia in heeft gezeten ligt vlak bij de plek waar Rituals in het jaar 2000 zijn allereerste vestiging opende.

Rituals is onder leiding van oprichter Raymond Cloosterman hard aan het groeien. De jaarlijkse groei komt steevast boven de 30 procent uit en in 2017 boekte de keten voor het eerst een omzet van meer dan 500 miljoen euro.

Cloosterman zegt in de komende drie jaar de grens van 1 miljard euro te willen slechten met wereldwijd meer dan duizend winkels. Op dit moment komt nog bijna de helft van de omzet uit de Benelux.

De nieuwe flagshipstore in Amsterdam waar alles waar Rituals voor staat te zien en te beleven moet zijn, opent eind dit jaar of begin volgend jaar zijn deuren.

Lees meer over snelgroeiende Nederlandse ondernemingen: