• Met de torenhoge inflatie loont het voor wintersporters meer dan ooit om de prijzen van skigebieden met elkaar te vergelijken.
  • Vakantiewoningensite Holidu heeft een lijst opgesteld van de 5 duurste en de 5 goedkoopste skigebieden van Europa.
  • De duurste skigebieden liggen dit seizoen vooral in Zwitserland en de goedkoopste vooral in Frankrijk.
  • Lees ook: Skiën kan ook in Noord-Korea en op 11 andere onverwachte pistes

Het skiseizoen is weer aangebroken. Nu de inflatie flink heeft toegeslagen, loont het meer dan ooit om goed te kijken naar de prijzen in skigebieden als je op wintersport wil gaan. De kosten van een skipas en een chalet of vakantiewoning kunnen flink uiteenlopen.

Vakantiewoningensite Holidu heeft een overzicht gemaakt van de duurste en goedkoopste skigebieden in Europa. Daarvoor is gekeken naar de prijzen van skipassen en accommodaties in alle skigebieden in Europa met meer dan twintig kilometer piste.

Dit zijn de 5 duurste skigebieden van Europa, met tussen haakjes de gemiddelde prijs per dag.

5. St. Moritz – Zwitserland (193 euro)
De pistes van het in het skigebied Corviglia gelegen skidorp St. Moritz zijn zowel op de Olympische Spelen als bij wereldkampioenschappen gebruikt. Corviglia staat met 163 kilometer aan pistes bekend als een van de beste skigebieden ter wereld en heeft voor elk wat wils, van beginners tot doorgewinterde skiliefhebbers.

4. Obergurgl-Hochgurgl - Oostenrijk (214 euro)
Het Oostenrijkse skigebied Obergurgl-Hochgurgl is het enige niet-Zwitserse gebied in de top-5 en wordt ook wel 'de diamant van de Alpen' genoemd. Vooral aan te raden voor ervaren skiërs die een ski-ervaring van topkwaliteit willen en bereid zijn extra geld uit te geven.

3. Verbier/La Tzoumaz - Zwitserland (229 euro)
Het op de noordelijke helling van Verbier gelegen skigebied La Tzoumaz kijkt uit over het Rhônedal in Zwitserland. La Tzoumaz staat bekend om off-trail skipistes en zijn schilderachtige uitzichten. Er zijn pistes voor elk niveau.

2. Eggli en Videmanette - Zwitserland (231 euro)
De bergen Eggli en Videmanette nabij Gstaad vormen met moderne gondels en nieuwe restaurants een enorm luxe skigebied. Het gebied herbergt 58 kilometer aan pistes en richt zich meer op perfect geprepareerde pistes dan op grootte.

1. Zermatt - Zwitserland (248 euro)
Het duurste skigebied van Europa ligt rond het 5.000 inwoners tellende dorp Zermatt op de grens van de Zwitserse en Italiaanse Alpen. Er ligt 322 kilometer aan skipistes en de beroemde Matterhorn op de achtergrond maakt het gebied zeer Instagram-waardig.


Wie wel lekker wil skiën, maar niet zoveel wil besteden, kan het beste naar een van deze 5 goedkope skigebieden gaan.

5. Artouste - Frankrijk (40 euro)
Het bij het plaatsje Laruns gelegen Artouste is een atypisch skioord aan de Franse kant van de Pyreneeën. Er ligt 27 kilometer aan skipistes met prachtige uitzichten over het indrukwekkende dal.

4. Autrans - Frankrijk (39 euro)
Het gezinsvriendelijk Autrans – La Sûre ligt vlakbij Grenoble en telt 20 kilometers aan pistes om te skiën en snowboarden voor zowel beginners als gevorderden.

3. Seyne - Frankrijk (39 euro)
Ook Seyne – Le Grand Puy is een klein skigebied. Het ligt bij de bergachtige grens tussen Frankrijk en Italië en telt 22 kilometer aan skipisten. Het station bestaat uit een groene piste, twee blauwe, vijf rode en drie zwarte pistes.

2. Gresse en Vercors - Frankrijk (38 euro)
Ook het dorpje Gresse en Vercors ligt vlakbij Grenoble. Het in 1965 opgerichte station telt 20 kilometer aan skipistes, waarvan 9 pistes voor beginners.

1. Vasilitsa - Griekenland (36 euro)
Het in het noorden van Griekenland gelegen Vasilitsa is een verrassende nummer 1. Het skigebied ligt op 2.250 meter hoogte en heeft 14 pistes, met een totale lengte van 22 kilometer.

LEES OOK: 5 dingen die iedere automobilist moet weten als je gaat autorijden in de sneeuw