Door de uitbraak van het coronavirus hebben bedrijven spullen nodig die ze voor de crisis niet inkochten, zoals plexiglas en desinfecterende handgel.

Een ondernemer heeft dit soort ‘coronaspullen’ bij elkaar geveegd in een webshop voor bedrijven.

Bij Keepyourbusinessgoing.com kunnen ondernemers terecht als ze de omgeving virusvrij willen houden met een koortscamera of coronaproof vergaderruimte.

Sinds de coronacrisis is losgebarsten hebben bedrijven in allerijl spullen moeten inkopen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Ineens hadden ze latex handschoenen, desinfectievloeistof, spatschermen en tape nodig. Spullen waarvoor de bedrijven waarschijnlijk aanklopten bij leveranciers waarvan ze normaliter geen producten afnemen.

Nu duidelijk is dat we voorlopig niet van het coronavirus af zijn en we ons moeten bewegen in de 1,5-metersamenleving, is er een ondernemer die alle coronaproducten bij elkaar heeft geveegd in een webshop.

“We zagen dat veel bedrijven in de B2B-markt moeite hadden om invulling te geven aan de maatregelen die werden opgelegd vanuit de overheid”, zegt oprichter Laurens Westerhuis. “Plexiglas was bij sommige webshops uitverkocht en de desinfectiegels waren niet aan te slepen. Ondernemers zoeken zich rot naar producten.”

Lees ook op Business Insider

Bij zijn webshop Keepyourbusinessgoing.com kunnen bedrijven terecht voor serieus coronaspul. Natuurlijk zijn er de handgels, handschoenen, mondkapjes en afscheidingsschermen.

Maar ondernemers kunnen hier ook aankloppen voor een complete coronaproof vergaderruimte (prijs op aanvraag). Deze ‘unit’ kunnen bedrijven buiten plaatsen om veilig een zakelijke bespreking te kunnen voeren. De deelnemende partijen hebben elk een eigen ingang en kamer, en voeren het gesprek gescheiden van elkaar door plexiglas.

Onder het kopje ‘specials’ vinden we ook de koortscamera met desinfectiedispenser voor 4.850 euro. Bezoekers en werknemers staan voor een scherm waarop wordt aangegeven hoe je je handen kunt wassen. Terwijl je gebruikmaakt van de dispenser meet het systeem je temperatuur. De gegevens worden niet opgeslagen, belooft de beschrijving.

De nieuwe webwinkel voorziet ook in routing met ‘houd afstand’-borden en stickers met een pijl of mondkapje. Bij ‘persoonlijke bescherming’ vinden we ook een handsfree deuropener, een stuk plexiglas in de vorm van een soort haak waarmee je een deurkruk naar beneden kunt duwen.

Oprichter Westerhuis hoopt dat zijn one-stop-webshop het de ondernemer gemakkelijk maakt.

Lees meer: