Suiker is misschien toch ergens goed voor, behalve een oppepper om vier uur ’s middags. Volgens een dermatoloog is een lepeltje suiker erg gezond voor je haar.

Dat zegt dr. Francesca Fusco van Wexler Dermatology tegen Marie Claire. Een eetlepel suiker toevoegen aan je shampoo is de nieuwste rage voor haarverzorging. De zoetigheid verwijdert dode huidcellen zodat je conditioner vervolgens beter zijn werk kan doen.

“Een eetlepel suiker toevoegen aan een dot shampoo zal je hoofdhuid zachtjes reinigen.” Bijkomend voordeel is dat de suiker snel oplost in warm water en niet achterblijft tussen je haar.

Maar ook hier geldt: te veel suiker is niet goed. Net als met gezichtscrèmes kan een te hoge dosis aan suiker leiden tot het einde van de natuurlijke vettigheid van je haar. Volgens Fusco moet je daarom hooguit elke drie tot vijf keer met suiker wassen en daarvoor een vochtinbrengende shampoo gebruiken.

Volgens stylist Hiro Miyoshi, eigenaar van een gelijknamige salon in Londen, is het wassen van je hoofdhuid eigenlijk veel belangrijker dan het reinigen van haar. Dat zegt hij tegen Mail Online. “Nieuwe haren groeien minder goed op een verwaarloosde hoofdhuid.” Hij is het eens met Fusco’s suiker-aanpak en zegt: “De suiker verwijdert dode cellen en andere viezigheidjes. Dat zorgt uiteindelijk voor gezonder haar.”

Toch is niet iedereen overtuigd van de wonderlijke werking van suiker. Stylist Joshua Goldsworthy van de gelijknamige kliniek meent dat suiker 'veel te ruw en bijtend' is terwijl haarkleurkenner Mads-Sune Lund van Josh Wood Atelier van mening is dat 'suiker niet goed past bij goedkope shampoo met sulfieten, aangezien die je haarkleur aantasten'.

LEES OOK: 14 producten waar suiker in zit, al zou je dat misschien niet verwachten