• Vrijdagavond verstreek de termijn waarop aandeelhouders van fietsenfabrikant Accell hun stukken konden aanbieden aan een groep investeerders onder leiding van het private equity-maatschappij KKR.
  • KKR en de andere kopers wilden zich verzekerd weten van 80 procent van alle aandelen om de overname door te laten gaan.
  • Het Financieele Dagblad berichtte eerder dat de Franse investeerder Moneta Asset Management vindt dat Accell met het bod wordt ondergewaardeerd.

Lees ook: E-bikes enorm in trek: dit betaal je aan benzine om 100 km te rijden en dit zijn de stroomkosten van een elektrische fiets

Er hebben zich nog niet voldoende aandeelhouders achter de overname geschaard van fietsenfabrikant Accell, bekend van merken als Batavus en Sparta, door een groep investeringsmaatschappijen. Met de deal is 1,6 miljard euro gemoeid.

Vrijdagavond eindigde de termijn waarop aandeelhouders hun stukken konden aanbieden aan een groep investeerders onder leiding van de Amerikaanse private equity-maatschappij KKR. Eerder was al bekend geworden dat enkele grote aandeelhouders het bod te laag vonden.

KKR en de andere kopers wilden zich verzekerd weten van 80 procent van alle aandelen om de overname door te laten gaan, wat al een lagere drempel was dan de gebruikelijke 95 procent. Maar na de deadline hadden aandeelhouders nog geen 74 procent van de stukken aangeboden, meldden de fietsenfabrikant en de investeerders.

Het consortium van kopers, waar ook de huidige aandeelhouder Teslin deel van uitmaakt, kan de aanmeldtermijn nog verlengen of afzien van de aankoop. Uiterlijk aanstaande donderdag maakt de investeerdersgroep bekend of dit gebeurt.

Accell, ook bekend van fietsenmerken Koga, Babboe en Lapierre, verwacht onder de hoede van de nieuwe eigenaren internationaal sneller te kunnen groeien. Als het bedrijf van de beurs gehaald wordt, zou het gemakkelijker zijn om vooraf flink te investeren in verdere uitbreiding op buitenlandse markten, waaronder de Verenigde Staten.

Via Het Financieele Dagblad kwam dit voorjaar naar buiten dat de Franse investeerder Moneta Asset Management vond dat Accell met het bod ondergewaardeerd wordt. Ook verzekeraar ASR zou negatief oordelen over het overnamevoorstel.

LEES OOK: Dit ben je jaarlijks kwijt aan onderhoud voor een e-bike: Sparta is het duurst, Giant het goedkoopst