Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de familie Wessels, wil VolkerWessels geheel in handen krijgen. De maatschappij heeft al 63,7 procent van de aandelen in handen en heeft nu een bod uitgebracht op de overige aandelen van het bouwbedrijf.

Als de overname slaagt zal het bedrijf waarschijnlijk van de beurs verdwijnen.

De investeerder doet een bod van 21,75 euro per aandeel, daar zit wel het interim dividend al bijgerekend. Uit berekeningen op basis van gegevens van persbureau Bloomberg blijkt dat Reggeborgh zo een prijskaartje van ruim 1,7 miljard euro aan VolkerWessels hangt.

De koers van VolkerWessels schoot na het nieuws direct omhoog. Het bedrijf laat weten het bod zorgvuldig te zullen bestuderen. De onderhandelingen zijn nog in een beginstadium en het is volgens VolkerWessels verre van zeker dat dit tot een overeenkomst leidt.

Als VolkerWessels na de overname inderdaad van de beurs verdwijnt zou dat niet de eerste keer zijn. In 1989 kreeg VolkerWessels voor het eerst een beursnotering en in 2003 verdween het bedrijf weer van beurs toen Reggeborgh het overnam. Later verkocht het investeringsfonds een deel van VolkerWessels, maar beetje bij beetje kwam het bouwbedrijf weer in de oude handen.

Twee jaar geleden besloot Reggeborgh ongeveer een derde van de aandelen VolkerWessels opnieuw naar de beurs te brengen. De opbrengst wilde het investeringsfonds gebruiken om het familiekapitaal meer te gaan spreiden. Nu probeert de familie Wessels dus toch weer de volledige controle over het bouwbedrijf in handen te krijgen.

LEES OOK: Oud-minister Halbe Zijlstra wordt ‘strategie-adviseur’ bij bouwer VolkerWessels 

Lees ook op Business Insider