Insider heeft een ervaren reiziger, twee stewardessen en een piloot gevraagd hoe ze hun koffer inpakken en wat ze echt niet kunnen missen op reis. Ze kwamen met verschillende bruikbare strategieën.

Hieronder de belangrijkste tips over wat je moet inpakken als je gaat vliegen, volgens de 4 experts.

Ga slim om met je handbagage

Stewardess Tifsit Teferra van Delta Air Lines raadt iedereen aan slim om te gaan met de handbagage.

Als je in de winter reist en van plan bent dikke jassen mee te nemen, dan kun je die het beste onder in je koffer leggen en lichtere T-shirts bovenop.

Het beste is om de zwaarste items, zoals een ski-jack en snowboots, gewoon aan te trekken en te dragen aan boord.

Maak gebruik van 'packing cubes'

Volgens Teferra zijn 'packing cubes' niet alleen handig om je kleren efficiënt in te pakken, maar ook handig nadat je ze gedragen hebt. "Als je kleren vies zijn kan je een 'packing cube' gebruiken om ze apart te houden van schone kleding", zegt Teferra. Daarmee blijft de rest van je kleding schoon en fris.

Pak alleen in wat je echt nodig hebt

Hoewel het makkelijker is gezegd dan gedaan, helpt het volgens Teferra heel erg om eerst alles wat je mee wil nemen op je bed uit te spreiden en dan een eerlijk gesprek te voeren met jezelf.

"Vraag jezelf af of je iets echt nodig hebt of het alleen maar fijn om vindt mee te nemen", zegt ze. "Als je het nodig hebt, pak het dan in. Als het alleen maar fijn vindt, laat het dan thuis."

Houd je aan de 1-2-3-4-5-6-regel

De ervaren reiziger Daniel Green, oprichter van reisverzekeraar Faye, houdt zich altijd aan de 1-2-3-4-5-6-regel: "Neem één hoed, twee paar schoenen, drie broeken, vier T-shirts en truien, vijf paar sokken en zes onderbroeken mee."

Deze regel geldt in elk geval voor een korte trip, maar kan ook werken voor een vakantie van één of twee weken, als je op reis je was kan doen.

Neem noise cancelling-oordopjes mee

Reizen kan onvoorspelbaar zijn en harde geluiden – of dat nou van de vliegtuigmotoren, andere passagiers aan boord of buiten bij je hotel is – kunnen je veel langer storen dan je zou willen.

Duke Armitage is een piloot met 15 jaar ervaring en volgens hem zijn noise cancelling-oordopjes het eerste waar je aan moet denken als je op reis gaat.

"Die helpen je om je rust te bewaren als het rumoerig wordt", zegt Armitage, die ook luchtvaartplatform Aviamonde heeft opgericht. "En goede oordopjes kan je vinden voor minder dan 50 euro."

Neem je eigen waterflesje mee

Voormalig stewardess Sarah Guerra van Delta Air Lines raadt iedereen aan een hervulbaar waterflesje mee te nemen voor als je dorst krijgt tijdens de vlucht.

Volgens Guerra hoeven passagiers helemaal geen dure flesjes water te kopen op het vliegveld. Volgens haar kan je beter een leeg flesje meenemen en die na de security vullen bij de gate.

Als je bang bent dat het flesje teveel ruimte inneemt, kan je ook kiezen voor een opvouwbare variant.

LEES OOK: Ik bracht 22 uur in vliegtuigen door met handbagage en een rugzak. Hier zijn 5 dingen die ik liever thuis had gelaten en 7 dingen die ik niet kon missen