Singapore Airlines werd in 2004, 2007, 2008 en 2018 door de Britse luchtvaartbeoordelingssite Skytrax uitgeroepen tot ’s werelds beste luchtvaartmaatschappij.

De stewardessen van Singapore Airlines worden van oudsher “Singapore Girls” genoemd. Het uniform van de vrouwelijke stewardessen van de luchtvaartmaatschappij is een traditionele sarong en kebaya (zie foto hierboven) die volgens het bedrijf “symbool staat voor de Aziatische gastvrijheid“.

Singapore Airlines stelt een aantal eisen aan cabinepersoneel in spe, waaronder vloeiend Engels spreken, ten minste 1,58 meter lang zijn voor vrouwen en 1,65 meter lang voor mannen, en een “prettige persoonlijkheid” hebben.

Bekijk hieronder de slideshow over de intensieve training die je moet volgen om als cabin crew aan de slag te mogen bij Singapore Airlines.

Neem een kijkje in dit intensief programma van vier maanden waar topstewardessen worden opgeleid voor een van de ’s werelds beste luchtvaartmaatschappijen

LEES OOK: Bekijk de vliegende taxi’s die onder meer Virgin willen gaan gebruiken om passagiers van het vliegveld naar de stad te brengen