• Mede-oprichter Vitalik Buterin van cryptoplatform Ethereum gaf zichzelf deze week bloot in een vraag-en-antwoordsessie op Twitter en maakte grapjes met Tesla-baas Elon Musk.
  • Buterin beantwoordde persoonlijke vragen over liefde en spijt, en ging in op de dogecoin, de vooruitzichten van Ethereum and crypto’s in het algemeen.
  • Ether, de munt van het Ethereum-platform, doet het dit jaar beter dan de grote rivaal bitcoin.

Vitalik Buterin, een van de bedenkers van het Ethereumplatform, nam deze week deel aan een vraag-en-antwoordsessie op Twitter. Hierin besprak hij de vooruitzichten voor Ethereum, de mogelijkheden van het netwerk, de nadelen van roem en dingen waarvan hij spijt had.

Buterin is gewend in de schijnwerpers te staan. Hij nam kortgeleden nog deel aan de show Stoner Cats en bespreekt geregeld de situatie op de cryptomarkt.

Ether, de munt van het Ethereumplatform, is dit jaar een van de grootste stijgers onder de cryptomunten. Ether steeg tot nu to meer dan 400 procent, tegenover een een plus van 72 procent voor de bitcoin.

De vraag-en-antwoordsessie met Buterin vond plaats na de technische upgrade van het Ethereumplatform afgelopen maand. Sindsdien is cryptomunt ether flink verder gestegen.

In de Twitter-sessie op woensdag ging Buterin in op onder meer de dogecoin en zijn verwachtingen over Ethereum en crypto’s in het algemeen.

Hieronder acht uitspraken van Vitalik Buterin:

  1. “In het algemeen is proof of stake [een methode om transacties goed te keuren op cryptoplatforms, red.] slechts een klein deel van de oplossing. Uiteindelijk hebben we een heleboel slimme mensen nodig die bijdragen aan oplossingen voor de lange termijn (zonne-energie? kernfusie? CO2-opslag?).” – dit gaf hij als antwoord op de vraag of Ethereum onderdeel is van de oplossing voor het klimaatprobleem.
  2. “Ethereum stapt over op proof of stake (PoS) binnen twee jaar.” – dit was zijn antwoord op de vraag ‘kun je iets noemen waar je eerst enorm veel vertrouwen had, maar achteraf bleek dat je er compleet naast zat?’
  3. X AE A-12 don’t hurt me”, zei hij, als speelse verwijzing naar een pophit uit de jaren 90. Dit was zijn antwoord op de vraag van Tesla-baas Elon Musk bij een foto van diens baby: ‘what is love?’
  4. “Ik hoop dat de dogecoin binnenkort ook overstapt op proof of stake en de Ethereumcode gebruikt.” – dit was zijn antwoord op een vraag over de ‘samenwerking’ tussen Ethereum en dogecoin.
  5. “Tien jaar geleden dacht ik dat markten voor economische hulpbronnen, eigendomsrechten en handel de meest belangrijke processen in de wereld waren. Tegenwoordig denk ik meer aan het ecosysteem van discussie en de verspreiding van memes, cultuur en ideeën. Deze abstracte zaken volgen heel andere wetten dan de traditionele economie.” – dit was zijn reactie op de vraag ‘waarover ben je het meest recent van gedachten veranderd?’
  6. “Op dit moment hoop ik dat de verschuiving naar crypto groot genoeg wordt dat een deel van de gebruikelijke weerstand tegen nieuwe ideeën verdwijnt en we betere structuren krijgen.” – dit zei hij op de vraag ‘veel mensen, waaronder jij, vinden dat onze instituties niet goed werken en proberen alternatieven te bieden. Maar is er ook echt een publiek of een markt voor deze alternatieven?’
  7. “Ik ben van plan nog geruime tijd een mondkapje te blijven dragen, ook als Covid geen probleem meer is. Er zijn overduidelijk nadelen.” – dit was het antwoord van Buterin op de vraag of hij het fijn vindt om beroemd te zijn of liever minder bekend zou zijn.
  8. “Apen.” – dit antwoordde naar aanleiding van de vraag ‘katten of honden?’
Monkeys
Bron: Vitalik Buterin/Twitter

LEES OOK: Koersuitbraak van ether geeft ruimte voor stijging naar oude recordstand, volgens technisch analist – bitcoin doet nieuwe poging om boven de $51.000 te komen